Samuli Siikavirta

Pastori

Helsinki

Näytä yhteystiedot

Minut vihittiin pyhään paimenvirkaan Suomen evankelisluterilaisessa lähetyshiippakunnassa helatorstaina 2014 ja asetettiin Pyhän Markuksen seurakunnan avustavan pastorin työhön 2.11. samana vuonna. Elokuusta 2015 lähtien toimin seurakunnan vastaavana pastorina Esko Murron lähdettyä hoitamaan opettajansijaisuutta Kanadan luterilaisen kirkon pappisseminaarissa, St Catharinesissa. 1.12.2016 alkaen olen ollut seurakunnan vakituinen vastaava pastori.

Seurakunnan paimentamisen lisäksi minulla on kansallisia ja kansainvälisiä työtehtäviä. Toimin Pyhäkön Lamppu -lehden toimitussihteerinä, Lähetyshiippakunnan konsistorin notaarina ja kansainvälisen nuorten aikuisten Corpus Christi -järjestön puheenjohtajana. Olen myös mukana Network of Young Lutheran Theologians (NYLT) -verkostossa ja osallistun opetustehtäviin ulkomailla.

Olen syntyisin Kuopiosta, kasvoin Etelä-Savossa ja suoritin teologiset opintoni Cambridgessa, Englannissa, missä elämästäni vierähti noin kahdeksan vuotta. Vuoden verran opiskelin myös Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa, minä aikana juurruin silloiseen Markus-yhteisöön. Olin alkanut tutustua tunnustukselliseen luterilaisuuteen jo lukiolaisena Suomen Luther-säätiön julkaisujen ja saarnojen kautta, ja erityisesti sakramenttien merkitys kirkastui minulle tuolloin. Englannissa olin jäsenenä tunnustuksellisessa Englannin evankelisluterilaisen kirkon (ELCE) seurakunnassa.

Olen väitellyt tohtoriksi (PhD) 3.12.2014 Cambridgen yliopiston teologisessa tiedekunnassa. Uuden testamentin eksegetiikan alan väitöskirjani (Baptism and Cognition in Romans 6–8: Paul’s Ethics beyond ’Indicative’ and ’Imperative’. Tübingen: Mohr Siebeck, 2015) käsitteli Paavalin kasteteologian ja etiikan suhdetta Roomalaiskirjeen luvuissa 6-8. Harrastuksiini lukeutuvat laulaminen, kirjoittaminen, valokuvaus, matkustelu ja juokseminen.

Toivon, että voin olla kutsumuksessani Jumalan käytössä seurakunnan rakennukseksi. Iloitsen siitä, että saan olla tässä työssä mukana Markuksen kaltaisessa vireässä, yhteisöllisessä ja uskollisessa seurakunnassa.

Jokaisen kutsumus on tärkeä, ja kaikkia tarvitaan Kristuksen ruumiin, Kirkon, erinäköisiksi osiksi. Tervetuloa siis mukaan sinäkin, joka etsit paikkaasi!

Samuli Siikavirta
Pyhän Markuksen luterilaisen seurakunnan vastaava pastori

Artikkelit

Saarnat ja opetukset