Saarnoja ja opetuksia Lähetyshiippakunnan seurakunnista

Selaimessa voi eri tavoin vaikuttaa siihen, mitä saarnoja ja opetuksia näytetään.

Jokaisella saarnalla ja opetuksella on oman tässä selaimeesa näytettävän listauksen lisäksi myös oma sivunsa. Saat tämän esille yksittäisen listauksen oikeasta alakulmasta löytyvästä ”lue lisää”-linkistä. Saarnoihin ja opetuksiin on mahdollista lisätä myös liitetiedostoja ja tekstejä, löydät nämä saarnan omalta sivulta. Saarnan sivua voit myös jakaa sosiaalisessa mediassa.

Saarnojen suodattaminen

Yksittäiset vaihtoehdot ovat:

  • Seurakunta
  • Raamatunkirja
  • Kirkkovuoden pyhä (saarnat)
  • Opetus (opetuspuheet)
  • Saarnaaja/puhuja
  • Alku- ja loppu päivä
  • Avoin haku

Voit käyttää hakuja ristiin, jos vaikuttaa siltä, että haku ominaisuus jää jumiin, niin voit palauttaa valinnat alkuasetuksiin tai vaihtoehtoisesti päivittää sivun.

Saarnat ja opetukset näytetään aina ilmestymisjärjestyksessään niin että uusin näytetään ensin. Jos haluat erityisesti tarkastella vanhempia saarnoja tai opetuksia tai jonkin tietyn aikajakson opetuksia, niin säädä alku- ja loppu päivämäärää.

Selain listaa kerralla vain muutaman saarnan. Näin tehdään jotta sivuston suorituskyky pysyy hyvänä. Saarnoja on kuitenkin yli 7000. Listauksen päätteeksi tulee ”Näytä lisää” valinta, sitä painamalla saat lisää saarnoja ja opetuksia valinnoillasi suodatettuna. Jossain vaiheessa kun olet painanut ”näytä lisää” tarpeeksi monta kertaa, tulee raja vastaan. Tällöin tarkenna suodatustasi esimerkiksi ajan perusteella, näytölle ei ole mielekästä hakea määrättömästi saarnoja selailtavaksi.

Opetussarjoissa on useita sellaisia, jotka ovat kuunneltavissa myös luterilainen.net sivustolla yhtenäisinä soittolistoina.

Videomuotoinen ohje saarnaselaimen käyttöön tulee katsottavaksi