Maailman ihanin kirja, osa 1

Blogi
24.11.2015

Mailis uusiVäitätkö ehkä, ettei sinulla ole aikaa lukea Raamattua? Onko sinulla sitten aikaa katsella TV:tä monta tuntia viikossa? Aika, jonka annat armonvälineille, on aika, jonka annat Jeesukselle. Jos sinulla on 10 minuuttia päivässä Raamatulle, on sinulla 10 minuuttia Vapahtajalle. Jollet avaa Raamattua ollenkaan, on se sama kuin että käskisit Jeesusta pitämään sinä päivänä suunsa kiinni. Ja jos luet Raamattua vain silloin, kun sinusta ”tuntuu siltä”, niin luet sitä yhä harvemmin. Raamattua pitää nimittäin lukea joka päivä, kuten leipääkin syödään joka päivä.

Kuvittelepa maanviljelijää, joka sanoisi keväällä itselleen: ”Jokavuotinen kylvötyö on tylsää hommaa. Tänä vuonna en viitsi sitä tehdä. Eiköhän se sato kasva jonkun kerran ilman siementäkin.” Jokainen ymmärtää, mitä tuolla farmarilla olisi odotettavissaan seuraavana syksynä: rikkaruohoja kasvat pellot.

Moni kristitty suhtautuu hengelliseen elämäänsä kuten edellä kuvattu mies peltoonsa: luulee sadon kasvavan ilman siementäkin. Kaikki hengellinen kasvu on kuitenkin sidoksissa Jumalan sanaan. Siinä pätee sama laki kuin maanviljelyksessä: joka vähän kylvää, se vähän leikkaa. Joka ei kylvä mitään, se ei myöskään korjaa mitään. Usko, toivo, rakkaus ja kaikki muut Hengen hedelmät kasvavat vain siihen sydämeen ja siihen kirkkoon, minne sanan siementä on kylvetty.

Jeesus käyttää tästä asiasta toistakin kielikuvaa. Hän vertaa sydäntämme varastoon, jonka hyllyille kokoamme monenlaista tavaraa. Kaikki, mitä näemme, kuulemme ja koemme, varastoituu kellarikomeroomme. Joka kerran, kun katsomme elokuvan, joka tihkuu pornoa ja väkivaltaa, asetamme myrkkypurkin komeromme hyllylle. Ja joka kerran, kun avaamme Raamatun, asetamme sinne aarrerasian. Varastohuoneemme sisältöä jakelemme sitten tietemme ja tietämättämme toisille ihmisille.

Nyt annan sinulle hyväksi havaitun keinon, joka aikoinaan uudisti oman hartauselämäni. Kirjoita joka kerran muistiin jokin oivallus, jonka sinä päivänä lukemastasi tekstistä teit. Kirjoittaminen lisää aivan ihmeellisesti keskittymiskykyäsi. Raamatun äärellä tehdyistä muistiinpanoista tulee sitten kalleimpia aarteitasi.

Vielä yksi asia: etsi lukemastasi tekstistä aina Jeesusta. Koko Raamattuhan kertoo juuri hänestä. Kysy siis itseltäsi lukuhetkesi päätteeksi: ”Missä Jeesus oli tässä tekstissä?” Tulet hämmästymään huomatessasi, että Vapahtaja löytyy jokaiselta Raamatun sivulta. Sieltä hän astuu ilmielävänä luoksesi, puhuu sinulle, nuhtelee, neuvoo, lohduttaa, vakuuttaa rakkauttaan ja lupaa sinulle syntisi anteeksi. Hyviä lukuhetkiä siis maailman ihanimman kirjan parissa!

Mailis Janatuinen
Lähetyshiippakunnan vapaaehtoinen naistyöntekijä

Samuli Siikavirta

Pastori

Helsinki: Markus ,