Sodankylään uusi pastori loppiaisena

Uutiset
9.12.2016
Piispa Risto Soramies vihkii FM Sergey Zaikinin loppiaisena (pe 6.1.2017) pyhään paimenvirkaan Sodankylässä, Elian luterilaisessa seurakunnassa. Sergey tulee palvelemaan pastorina oman toimensa ohella; päivätyökseen hän toimii kielten opettajana. Tuleva pastori on syntyisin Venäjältä, jossa hän on myös opiskellut teologiaa. Sergeyn vaimo Sanna-Mari on kotoisin Sodankylästä. Pariskunta on ollut perustamassa Elian luterilaista seurakuntaa, ja alusta lähtien kantamassa osaltaan vastuuta seurakunnan elämästä. Kuluneen kesän ja syksyn aikana Sergey on suorittanut Lähetyshiippakunnan pastoraali-instituutin määrittelemän seurakuntaharjoittelun eli vikariaatin.
Sodankylän Pikkukirkossa kokoontuva Elian luterilainen seurakunta kutsui toisena adventtina 4.12. Sergey Zaikinin palvelemaan seurakuntaa Jumalan sanalla ja pyhillä sakramenteilla.
Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan konsistori tutki pastorikokelaan ja totesi hänet soveliaaksi pyhään paimenvirkaan.
Sodankylän Elian luterilainen seurakunta on pohjoisin Lähetyshiippakunnan seurakunta. Se on perustettu viisi vuotta sitten syksyllä 2011. Seurakunnan vastuupastorina jatkaa Antti Leinonen Rovaniemeltä käsin.

Sergey Zaikin