Pyhän Markuksen luterilainen seurakunta, Helsinki

Jumalanpalvelukset kesällä 2021 (päivitetty 16.6.2021)

Sunnuntaina 20.6. palaamme Annankatu 7:n Adventtikirkolle kahteen messuun: klo 10 (normaali messu, pyhäkoulu mahdollisuuksien mukaan) ja 12.30 (lyhyt messu, ei pyhäkoulua). AVI:n lieventyneet määräykset mahdollistavat n. 60 hengen läsnäolon Annankadun tiloissa messua kohti.

Ainakin aluksi jatkamme ilmoittautumiskäytäntöä molempiin messuihin. Ilmoittaudu täältä (ilmoittautumislinkki). Ilmoittautuneiden joukossa ovat jo valmiina pappi, kanttori sekä kolme suntiota, joten heidän ei tarvitse ilmoittautua.

Klo 12.30 messu on vähän lyhyempi: vähemmän virsiä, yksi lukukappale, mutta liturgia lauletaan normaalisti. Ehtoollinen noudattaa molemmissa messuissa edelleen jatkuvan pöydän käytäntöä – tullaan turvavälit säilyttäen yksi yksilö, ryhmä tai perhekunta kerrallaan kullekin alttarikaiteelle ja kuullaan ehtoollisen päästösanat lopussa yhteisesti.
Messujen välissä on mahdollisuus omaehtoiseen puistopiknikkiin klo 12–12.30 Vanhankirkon puistossa.

Klo 10:n messu on mahdollisuuksien mukaan katsottavissa myös LHPK:n YouTube-kanavalla ja kuunneltavissa suorana äänilähetyksenä.

Huolehdimme lähimmäistemme turvallisuudesta messussa näillä periaatteilla:

  1. oireettomuus
  2. yli 2 metrin turvavälit ruokakuntien välillä
  3. käsihygienia
  4. kasvomaskit (THL:n suositus: 12-vuotiaille ja sitä vanhemmille)
  5. hyvä tuuletus

Kristus kutsuu opetuslapsiaan syömään ja juomaan kuolemattomuuden lääkettä syntien anteeksiantamiseksi, elämäksi ja autuudeksi. Tervetuloa! Pastori on käytettävissä myös kotiehtoollista varten, mikäli ehtoollinen ei muuten ole mahdollinen. Ota rohkeasti yhteyttä pastoriin.

Pyhän Markuksen luterilainen seurakunta on itsenäinen, noin 200 jäsenen kokoinen seurakunta, joka kuuluu Suomen evankelisluterilaiseen lähetyshiippakuntaan. Kokoonnumme jumalanpalvelukseen normaalisti su klo 11 Helsingin keskustassa (Annankatu 7). (Koronavirusepidemian takia ajat ja paikat ovat muuttuneet, ks. tapahtuma-välilehti.) Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi tilaisuuksiimme!

Kotisivujen kautta voit tutustua toimintaamme kuuntelemalla messun suorana lähetyksenä tai taltiointina, kuuntelemalla saarnoja sekä lukemalla lisää pastoreistamme. Älä kuitenkaan tyydy ainoastaan virtuaaliseurakuntalaisen asemaan, vaan tule myös rohkeasti tutustumaan paikan päälle.

Seurakuntamme elämän keskus on sunnuntain pyhä messu, jossa Kristus itse palvelee meitä puhtaasti julistetussa sanassaan ja oikein toimitetuissa sakramenteissaan. Adventin- ja paastonaikana on lisäksi viikkomessu keskiviikkoiltaisin Koinonia-keskuksen kappelissa (Kalevankatu 53).

Pääjumalanpalvelusten saarnan aikana on pyhäkoulu pienille lapsille ja raamis isommille. Järjestämme ehtoolliskoulun säännöllisesti niille lapsille n. 7 ikävuodesta ylöspäin, joiden vanhemmat katsovat lastensa olevan tarpeeksi varttuneita nauttiakseen Herran pyhän ehtoollisen sille sopivalla arvokkuudella. Näin seurakunta tukee lasten kristillistä kasvatusta.

Jäsenyyttä harkitseville ja uusille jäsenille järjestetään kahdesti vuodessa seurakuntapolku. Siinä tutustutaan seurakunnan elämään messussa ja sen ulkopuolella, Lähetyshiippakuntaan sekä luterilaiseen tunnustukseen. Myös aikuiskatekeesi tai aikuisrippikoulu on tarjolla niille, jotka kaipaavat opetusta kristinuskon perusteissa tai joita ei ole aikaisemmin kastettu kristillisellä kasteella.

Viikon aikana seurakuntalaisemme kokoontuvat yhteen myös pienryhmissä, raamattupiireissä, nuortenilloissa, senioripiirissä sekä esimerkiksi tasaisin väliajoin järjestettävillä seurakunta- ja naistenpäivillä. Lasten ja nuorten leirien lisäksi Lähetyshiippakunta järjestää myös valtakunnallisen rippikoulun ja isoskoulutuksen.

Lisätietoa viikottaisista tapahtumista saa liittymällä sähköpostilistallemme (lähetä sähköpostiosoitteesi pastorille).

Myös yksityiseen rippiin, sielunhoidolliseen keskusteluun, sairaan ehtoolliseen ja voiteluun on aina mahdollista sopia aika pastorin kanssa. Ole rohkeasti yhteydessä näitä Jumalan lahjoja hyödyntääksesi!

Tervetuloa mukaan!

Uusimmat uutiset

Seuraavat tapahtumat

Pastori

Tilisiirron tiedot

Saaja: Suomen Luther-säätiö

Tili: FI59 1023 3000 2354 52

Viite: 1999

Tilisiirtolomake: PDF

Virtuaaliviivakoodi: 459102330002354520000000000000000000000000001999000000

 
Helsinki, Markuksen seurakunta: 61247

Seurakunnan vastuunkantajille:

Seurakunnan tapahtumien kolehtitilitykset, muut tulot ja kirjamyynnit tilitetään tilille:
Saaja: Suomen Luther-säätiö
Tili: FI19 1012 3000 2092 60
Viitteet
Kolehdit: 1960
Muut tulot: 1973
Kirjamyynnit: 4200