Tervetuloa Jumalan sanan ja sakramenttien yhteyteen

Tämän sivun alalaidasta löydät tietoa tulevista jumalanpalveluksista ja muista tapahtumista Pyhän Markuksen luterilaisessa seurakunnassa.

Tervetuloa messuun, myös uudet tulijat!

Messuihimme ovat kaikki lämpimästi tervetulleita. Haluamme rakentaa yhdessä perheenomaisia seurakuntia, joissa opimme tuntemaan Jumalan lisäksi toisiamme.

Pyhä Raamattu kehottaa jokaista Herran pyhälle ehtoolliselle tulijaa koettelemaan itseänsä ja tietämään, että ehtoollisessa on kyse Kristuksen ruumiin ja veren syömisestä ja juomisesta syntien anteeksiantamiseksi (1. kirje korinttilaisille 11:26–29). Ehtoollisen toimittamisessa Jumalan sana velvoittaa myös pastoria tuntemaan ne, joille hän sakramentin jakaa. Onhan seurakunta kutsunut paimenensa uskollisesti hoitamaan näitä Jumalan salaisuuksia (1. Kor. 4:1–2). Pastorin tehtävänä on huolehtia, että jokainen ehtoollisvieras on saanut kristillisen kasteen, riittävän luterilaisen kristinopin opetuksen ja synninpäästön ennen ehtoollisen nauttimista (Augsburgin tunnustuksen puolustus XXV). Muut kristityt ovat tervetulleita sanankuuloon ja ekumeenisen käytännön mukaan myös ehtoollispöytään siunattaviksi.

Jos siis haluat vastaanottaa ehtoollisen messussamme etkä ole pastorille ennestään tuttu, esittäydythän sinua kirkkosalin ovella tervehtivälle pastorille ennen messun alkua. Mikäli haluat kysyä ehtoolliskäytännöistämme tarkemmin, voit ottaa yhteyttä jo etukäteen (yhteystiedot löytyvät täältä). Pastori opastaa uusia tulijoita mielellään ehtoolliseen liittyvissä kysymyksissä. Kiitos, kun autat meitä huolehtimaan sinusta ja Jumalan lahjojen jakamisesta uskollisesti!

Tapahtumat