Tervetuloa Jumalan sanan ja sakramenttien yhteyteen

Tämän sivun alalaidasta löydät tietoa tulevista jumalanpalveluksista ja muista tapahtumista Pyhän Markuksen luterilaisessa seurakunnassa.

Tervetuloa messuun, myös uudet tulijat!

Messuihimme ovat kaikki lämpimästi tervetulleita. Haluamme rakentaa yhdessä perheenomaisia seurakuntia, joissa opimme tuntemaan Jumalan lisäksi toisiamme.

Herran pyhän ehtoollisen toimittamisessa Jumalan sana velvoittaa myös pastoria tuntemaan ne, joille hän sakramentin jakaa. Onhan seurakunta kutsunut paimenensa uskollisesti hoitamaan näitä Jumalan salaisuuksia (1. kirje korinttilaisille 4:1–2). Pyhä Raamattu kehottaa jokaista ehtoolliselle tulijaa koettelemaan itseänsä ja tietämään, että kyse on Kristuksen ruumiin ja veren syömisestä ja juomisesta syntien anteeksiantamiseksi (1. Kor. 11:26–29). Pastorin tehtävänä on huolehtia siitä, että jokainen ehtoollisvieras on saanut kristillisen kasteen, riittävän opetuksen ja synninpäästön ennen ehtoollisen nauttimista (Augsburgin tunnustuksen puolustus XXV).

Jos siis haluat vastaanottaa ehtoollisen tässä seurakunnassa etkä ole pastorille ennestään tuttu, otathan pastoriin yhteyttä ennen messun alkua (yhteystiedot löytyvät täältä). Muussa tapauksessa olet tervetullut ehtoollispöytään siunattavaksi. Pastori opastaa uusia tulijoita mielellään ehtoolliseen liittyvissä kysymyksissä. Kiitos, kun autat meitä huolehtimaan sinusta ja Jumalan lahjojen jakamisesta uskollisesti!

Tapahtumat