Piispa Pohjola kunniatohtoriksi Yhdysvalloissa

Uutiset
10.5.2022

Concordia Theological Seminaryn kappelin on suunnitellut arkkitehti Eero Saarinen. Kuva ctsfw.edu.

Lähetyshiippakunnan sisarkirkon The Lutheran Church Missouri Synodin kuuluva teologinen koulutuslaitos Concordia Theological seminary, Fort Wayne on päättänyt myöntää piispa Juhana Pohjolalle kunniatohtorin arvon (Doctor of Divinity, honoris causa).

Seminaarin presidentti Dr. Lawrence Rastin mukaan kunnianosoitus myönnetään piispa Pohjolalle tunnustuksena hänen johtajuudestaan Suomen evankelisluterilaisessa lähetyshiippakunnassa.

– Piispa Pohjola on uskollisesti ja rohkeasti puolustanut raamatullisia totuuksia ja uskonnonvapautta sortotoimienkin keskellä. Olemme kiitollisia hänen palveluksestaan Jumalan valtakannan työssä ja arvostamme ystävyyttämme Kristuksessa Jeesuksessa, presidentti Rast lausuu.

Piispa Pohjolan on iloisesti yllättynyt huomionosoituksesta.

– Näen tämän tunnustuksena kaikelle sille, mitä yhdessä olemme Lähetyshiippakunnassa ja sen seurakunnissa rakentaneet. On puhuttelevaa, että meidän puolestamme rukoillaan ja työtämme seurataan tarkkaan ympäri maailmaa. Kaiken vastustuksenkin keskellä on arvokasta saada tällainen yhteinen rohkaisu jatkaa kestävästi Jumalan sanan ja Kristuksen evankeliumin julistusta, Pohjola kommentoi huomionosoitusta.

Kunniatohtorin arvo luovutetaan Concordia Theological Seminaryn 175. lukukauden päätösjuhlassa Fort Waynessa 20.5.2022. Piispa Pohjolaa on pyydetty pitämään tilaisuuden juhlapuhe.

Lähetystä voi seurata suorana perjantaina 20.5. klo 23 alkaen Concordia Theological Seminaryn sivuilta:

ctsfw.edu/DailyChapel

tai seminaarin Facebook sivuilta:

facebook.com/ctsfw

Sami Niemi

Hiippakuntasihteeri

Hämeenlinna ,