Piispa Soramies kunniatohtoriksi

Uutiset
25.5.2018

Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan piispalle Risto Soramiehelle myönnettiin kunniatohtorin arvo yhdysvaltalaisen The Lutheran Church–Missouri Synodin pappisseminaarin, Concordia Theological Seminaryn päätösjuhlassa 18.5.2018. Piispa Soramies sai kunniatohtorin Doctor of Divinity (D.D.) honoris causa työstään lähetyssaarnaaja, pastorina ja piispana.

Arkkitehti Eero Saarisen suunnitelmassa kappelissa seminaarin akateeminen dekaani professori Charles Gieschen puheessaan perusteli arvon myöntämistä. Hän toi esille Soramiehen ansiot islamin asiantuntija, mutta erityisesti sitoutumisestaan luterilaisten kirkkojen rakennustyöhön eri puolilla maailmaa.

– Soramies on varauksettomasti sitoutunut Pyhään Raamattuun ja luterilaiseen tunnustukseen sen oikeana selityksenä 46 vuoden työurallaan pastorina ja lähetyssaarnaajana. Hän on tehnyt uutterasti vuosikymmeniä lähetystyötä turkkilaisten parissa turkin kielellä ja johtanut Istanbulin luterilaista kirkkoa. Hän on ollut valmis jopa menettämään pappisvirkansa ennemmin kuin tekemään kompromissin Jumalan sanasta. Tällä hetkellä hän toimii Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan piispana.

Professori Gieschen viittasi puheessaan muun muassa myös pastori Ville Typön kuvaukseen, miten Risto Soramiehen opetuksessa korostuu viimeisen tuomion näköala.

– Parhaimmatkaan inhimilliset sanat tai teot eivät riitä siellä. Ainoastaan Kristuksen Jeesuksen sanat ja teot riittävät pelastukseen.

Päästöjuhla ja kunniatohtorin arvon myöntäminen on nähtävissä Concordia Theological Seminaryn kotisivuilla: https://livestream.com/accounts/118868/events/8211901

Kuvia juhlasta: