Piispa Juhana Pohjolasta Kansainvälisen luterilaisen neuvoston puheenjohtaja

Uutiset
15.9.2022

ILCn maailmankonferenssi Keniassa 13-15-9.2022

Kansainvälisen luterilaisen neuvoston (International Lutheran Council, ILC) 27. maailmankonferenssi kokoontuu Kenian Kisumussa 13.-16.9.2022. Kenian luterilainen kirkko isännöi viidenkymmenen viiden tunnustuksellisen luterilaisen kirkon johtajaa viideltä eri mantereelta. Konferenssin teemana on Liturgia ja kulttuuri.

ILC:n kokouksessa hyväksyttiin kolme luterilaista kirkkoa Latviasta, Panamasta ja Boliviasta uusiksi jäseniksi sekä useita kirkkoja tarkkailijajäseniksi.

Lähetyshiippakunnan piispa Juhana Pohjola piti avauspäivänä luennon, jonka teema sivusi sanan- ja uskonnonvapautta koskevaa oikeustapausta Suomessa.

Kokouksessa valittiin seuraavaksi kolmivuotiskaudeksi uusi puheenjohtaja sekä johtokunta. ILC:n puheenjohtajana pitkään palvellut Saksan itsenäisen luterilaisen kirkon piispa Hans-Jörg Voigt ilmoitti jättävänsä tehtävän. Kokous valitsi yksimielisesti uudeksi ILC:n puheenjohtajaksi piispa Juhana Pohjolan.

Piispa Juhana Pohjola ILC:n puheenjohtajaksi

– Olen otettu suuresta luottamuksen osoituksesta ei vain minua vaan myös Lähetyshiippakuntaa kohtaan. On etuoikeus olla mukana ILC:n nopeasti kasvavassa maailmanlaajassa työssä. Haluan osaltani olla viemässä ILC:n työnäkyä eteenpäin. Keskinäinen rohkaisu ja tuki Kristuksen evankeliumin levittämisessä Raamatun ja luterilaisien tunnustuksen pohjalta niin kirkoissa kuin teologissa koulutuslaitoksissa on toiminnan ytimessä. On puhuttelevaa nähdä, miten Jumalan sanaan perustavalle opetukselle on suuri kysyntä ja millainen vaikutus sillä on, tuore puheenjohtaja avaa tuntojaan valinnan jälkeen.

Suomen evankelisluterilainen lähetyshiippakunta hyväksyttiin vuonna 2018 ILC:n jäseneksi. Kansainvälisen luterilaisen neuvoston jäsenkirkkoihin kuuluu yli seitsemän miljoonaa jäsentä.

Lisäinformaatiota ILC:n konferenssista englanniksi:
2022 ILC World Conference opens in Kenya
2022 World Conference: ILC Welcomes New Members
2022 World Conference: Bishop Pohjola elected as ILC Chairman