Juuso Mäkinen

Pastori

Vantaa , Lohja

Näytä yhteystiedot

Olen Vantaan Pyhän Kolminaisuuden luterilaisen seurakunnan ja Lohjan Pyhän Ristin luterilaisen seurakunnan pastori. Koulutukseltani olen luokanopettaja sekä uskonnon ja historian aineenopettaja. Piispa Matti Väisänen vihki minut paimenvirkaan Vantaalla 27.8.2017. Ensimmäisinä pappisvuosinani palvelin Pyhän Kolminaisuuden luterilaisen seurakunnan avustavana pastorina luokanopettajantyön ohella. 8.8.2021 alkaen olen palvellut Pyhän Kolminaisuuden ja Pyhän Ristin luterilaisten seurakuntien vastaavana pastorina.

Olen viettänyt lapsuuteni Nürnbergissä, Saksassa. Kasvaminen kaksikielisessä ympäristössä herätti jo varhain innostuksen kieliin. Puhun suomea, saksaa, englantia ja ruotsia. Raamatun ja teologian kielistä luen kreikkaa, latinaa, hepreaa, arameaa ja syyriaa. Ei ole mitään innostavampaa kuin lukea Jumalan Pyhää Sanaa alkukielillä! Raamatuntutkimuksen lisäksi olen perehtynyt Lutherin teologiaan ja avaintenvallan kysymyksiin. Vapaa-ajallani luen kaunokirjallisuutta, laulan, soitan, sanoitan ja sävellän musiikkia sekä kuntoilen. Perheeseeni kuuluu vaimo ja kaksi lasta.

Luterilainen Tunnustus avasi minulle aikanaan tien sielunrauhaan: uskomme ja elämämme lepää yksin Jeesuksen Kristuksen varassa. Hän rakastaa kadotettua ja tuomittua syntistä, jonka luokse Hän tulee Raamatun sanassa, saarnassa, kasteessa, ripissä ja ehtoollisessa. Syntinen saa ilman mitään suorituksia tarttua uskolla Jumalan armolupauksiin. Silloin Jumala lukee jumalattoman Jeesuksen tähden vanhurskaaksi eli Hänelle kelpaavaksi ja ottaa hänet rakkaaksi lapsekseen. Jeesuksen oman ei tarvitse pelätä elämän vastoinkäymisiä, maailmanloppua, viimeistä tuomiota eikä helvettiä. Seurakunnassa Jeesus jakaa meille tätä suurta rakkauttaan ilmaiseksi!

Olet sydämellisesti tervetullut seurakuntiimme ja ottamaan yhteyttä, jos tahdot keskustella kristinuskosta, kaipaat esirukousta tai mahdollisuutta ripittäytyä!

Artikkelit

Saarnat ja opetukset