Esko Murto

Pastori, aluerovasti (virkavapaalla)

Tampere

Näytä yhteystiedot

Olen toiminut Lähetyshiippakunnan pastorina pappisvihkimyksestäni 2007 alkaen. Aiemmat seurakuntani ovat olleet Hämeenlinnassa ja Helsingissä, nyt palvelen Tampereella kokoontuvaa Pyhän Johanneksen luterilaista seurakuntaa. Toimin vuosina 2015-2019 systemaattisen teologian professorina Kanadan luterilaisen kirkon pappisseminaarissa. Olin mukana 2012-13 Lähetyshiippakunnan hiippakuntajärjestyksen laatimisessa ja olen palvellut hiippakunnan konsistorissa ensin 2013-15 notaarina ja 2020- pappisasessorina.

Teologian alalla olen keskittynyt kristinoppiin eli dogmatiikkaan, erityisesti luterilaisten tunnustuskirjojen sisältökysymyksiin, kirkkohistoriaa ja uskonnonfilosofiaa unohtamatta. Teologian lisäksi olen kiinnostunut historiasta ja kulttuurin ja yhteiskunnan seuraamisesta.

Asun Tampereella vaimoni Elisabethin kanssa ja yhdessä harrastamme mökkeilyä ja luontoretkeilyä, kaikenlaisia käsityöprojekteja ja kanainhoitoa.

Pastorina teen työtä sen eteen, että Jumalan sanan kuuleminen ja sakramenttien nauttiminen olisi mahdollista mahdollisimman monelle, mahdollisimman usein. Sana ja sakramentit ovat seurakunnan ja kristityn elämän keskus, josta kasvaa myös kristillinen palvelu ja rakkaus. Toivon että myös kyselijät ja pohtijat voisivat tulla tutustumaan tai vaikka ottaa minuun yhteyttä keskustelujen merkeissä.

I have studied and taught abroad (in USA and Canada) altogether for 5 years and am fluent in English. I’m available for pastoral care and discussions with ”internationals” in the greater Tampere area. Please be in touch if you need a congregation and/or would like to know more about Lutheran faith!

Lyhyesti:

 

Artikkelit

Saarnat ja opetukset