Hiippakuntakokous 2016 kokoontui Tampereella

Uutiset
14.11.2016

Lähetyshiippakunnan korkein päättävä elin, hiippakuntakokous, kokoontui lauantaina 12.11.2016 Tampereella. Luther-talolla oli koolla noin sata hiippakunnan seurakuntien, jumalanpalvelusyhteisöjen, eri toimielimien ja pappiskollegion edustajaa. Pyhän Johanneksen luterilainen seurakunta Tampereelta isännöi hiippakuntakokouksen jälleen mallikkaasti.

hpkk2216Ennen vuosikokousta pidettiin piispa Risto Soramiehen ja Tampereen seurakunnan pastorin, Antti Lehrbäckin, johdolla keskipäivän rukoushetki, ad sextam. Tämän jälkeen hiippakunnan lähetysneuvoston puheenjohtaja Harri Lammi ja Lähetyskoordinaattori Tuomo Simojoki esittelivät hiippakunnan lähetysstrategian kokousväelle.

Kokouksen puheenjohtajan, piispa Risto Soramiehen, ja varapuheenjohtaja Harri Lammin johdolla hiippakuntakokous käsitteli ja hyväksyi sääntömääräisissä asiakohdissa hiippakunnan toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen vuodelta 2015 ja toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2017. Lisäksi tehtiin sääntömääräiset henkilövalinnat.

Vuosikokouksen asialistalla oli sääntömääräisten asioiden lisäksi pari isompaa asiaa päätettäväksi. Hiippakuntaneuvoston esityksestä hiippakunnan talousrakennetta päätettiin uudistaa siten, että Luther-säätiön toiminnan alta siirretään vuoden 2017 alusta kaikki hengellisen työn talousarviokohdat Lähetyshiippakunnan alle. Näin esimerkiksi nuorisotyön, naistyön ja lähetystyön talousarviot ovat tulevaisuudessa hiippakuntakokouksen ohjauksessa ja hiippakuntaneuvoston seurannassa ja valmistelussa. Muutos merkitsee myös talousseurannan ja taloustiedotuksen yksinkertaistumista. Muutos yksinkertaistaa eri työalojen talouden ja toiminnan suunnittelua.

Kokouksen loppupuolella piispa Risto Soramies esitteli hiippakuntakokoukselle ILC:n (International Lutheran Council, Kansainvälinen luterilainen neuvosto) toimintaa. Hiippakuntakokous päätti, että Lähetyshiippakunta käynnistää neuvottelut ILC:n jäsenyyden hakemiseksi.

Kokouksen päätteeksi piispa Risto lähetti seurakuntien edustajat matkaan Herran siunauksella.

Lähetyshiippakunta-leivonnaisia

Lähetyshiippakunta-leivonnaisia

Nimenhuuto

Hiippakuntasihteeri Sami Niemi suoritti nimenhuudon.

Nuorisotyön toimikunnan raportin käsittely

Nuorisotyön toimikunnan raportti merkittiin kiitoksin tiedoksi. Toimikunnan työskentely saisi hiippakuntakokousväeltä spontaanit aploodit.

Piispa Soramiehen puhe Ad Sextamin aikana

Hiippakuntakokousväki istahtaa hetkeksi ad sextamin aikana, kun piispa Risto Soramies tervehtii hiippakuntakokousta.

Tampereen Luther-talo

Hiippakuntakokous pidettiin Tampereen Luther-talolla

Lähetysneuvoston puheenjohtaja Harri Lammi ja LähetyskoordinaattoriTuomo Simojoki esittelivät Lähetyshiippakunnan Lähetysstrategian

Lähetysneuvoston puheenjohtaja Harri Lammi ja lähetyskoordinaattori Tuomo Simojoki esittelivät Lähetyshiippakunnan lähetysstrategian