Taivaaseen astunut Kristus jakaa lahjojaan

Uutiset
30.5.2014

Lähes kolmesataa kirkkovierasta ympäri Suomea saapui helatorstaina 29.5. Turkuun osallistuakseen Betel-kirkossa järjestettyyn pappisvihkimykseen. Lähetyshiippakunnan piispa Risto Soramiehen toimittamassa vihkimyksessä siunattiin apostolisen tavan mukaan kätten päällepanon ja rukouksen kautta seurakuntien palvelukseen neljä miestä: Otto Granlund, Marko Kailasmaa, Antti Leinonen ja Samuli Siikavirta.

– Jeesus Kristus on noussut korkeuteen, ja jakaa nyt lahjojaan, piispa Soramies totesi päivän epistolatekstiä käsittelevässä saarnassaan.

– Tällä kertaa näissä lahjoissa ei ole kyse kyvyistä tai armolahjoista, vaan ihmisistä – seurakuntien pastoreista.

Piispa Soramies totesi, että tänä aikana monet uskovat ovat vaarassa eksyä. Monet saarnaajat saarnaavat omia ajatuksiaan, ja profeetat profetoivat ajan hengen mukaan.

– Teidät pastorit asetetaan nyt yksinkertaiseen tehtävään, toimimaan Jumalan suukappaleina. Ei julistamaan omia käsityksiänne, vaan Jumalan sanaa, piispa muistutti.

– Sanan julistamisen kautta Jumala tekee suurimman ihmeensä – hän herättää eloon hengellisesti kuolleet.

Samalla piispa kannusti seurakuntalaisia rukoilemaan sielunpaimentensa puolesta.

– Rukoilkaa, että paimenillamme olisi profeetallista silmää, evankelistan selkeyttä, taitoa opettaa ja paimenen sydän.

– Paimenen tulee tuntea Jumalan sanasta nouseva oikea, terve oppi. Mutta hänen täytyy osata myös jakaa sanaa oikein, sen mukaan mitä ihminen kulloinkin erityisesti tarvitsee.

Tuore pastori Samuli Siikavirta saattaa kesän aikana opintonsa Cambridgen yliopistossa päätökseen, ennen viranhoidon aloittamista Markuksen seurakunnassa syksyllä 2014.

– Odotan innolla seurakuntalaisiin tutustumista, Samuli kertoo.

– Englannissa saatujen kokemusten myötä olen oppinut arvostamaan Lähetyshiippakunnan seurakuntien elämään liittyvää yhteisöllisyyden tavoittelua. Se on seurakunnan oman hyvinvoinnin ja myös tavoittavan työn kannalta tärkeää.

Vihkimysjärjestelyissä oli mukana suuri joukko vastuunkantajia Turussa toimivista S:t Gabriels församlingenista ja Pyhän Paavalin luterilaisesta seurakunnasta. Yksi vastuunkantajista on Gabrielin seurakuntalainen Sanni Nurmi.

– Tällaisen kautta saadaan uusia paimenia seurakunnille. Se motivoi, kaikki haluavat kantaa kortensa kekoon tässä työssä, Sanni kertoo.

– Uusien pastorien kautta mahdollistuu myös seurakuntien aloittaminen toisilla paikkakunnilla, ja se kannattaa.

Vihittävistä Antti Leinonen lähtee palvelemaan seurakuntia Rovaniemellä ja Sodankylässä, Marko Kailasmaa toimii oman toimensa ohessa Lohjalle rakennettavan seurakunnan parissa ja Otto Granlund ottaa vastuulleen Turussa toimivan ruotsinkielisen seurakunnan. Helatorstain vihkimys on ensimmäinen vuonna 2013 perustetun Lähetyshiippakunnan piirissä toimitettu pappisvihkimys.

[one_third first]vihittävien siunaaminen pappisvihkimyksessä Turussa[/one_third]

[one_third]Piispat Soramies ja With vastavihittyjen pastoreiden kanssa Turussa[/one_third]

[one_third]piispa Soramies jakaa pappeuskirjat vastavihityille pastoreille Turussa[/one_third]