Seurakunta järjestäytyi Parikkalassa

Uutiset
23.1.2020

Parikkalan Lähetyskappeli

Istutusta ja kastelua

Parikkalassa alkoi Lähetyshiippakunnan säännölliset ehtoollisjumalanpalvelukset syyskuussa 2017. Messut järjestettiin osana Imatran Joosua seurakunnan toimintaa, ns. kappeliseurakunta, jolloin hallinnon ja taloudellisen vastuun kantaminen oli aloittavalle yhteisölle keveämpää. Toiminnasta on vastannut alusta asti pastori Joni Ahonen Lappeenrannasta käsin. Aluksi messuja vietettiin kerran kuukaudessa kunnalta vuokratussa juhlarakennuksessa. Lokakuusta 2018 alkaen messuja vietettiin kaksi kertaa kuukaudessa, kun oto-pastori Oskari Nummela otti vastuulleen toisen messun toimittamisen. Luther-Säätiö vuokrasi Parikkalan keskustasta liikehuoneiston huhtikuun 2019 alusta. Tällöin aloitettiin myös säännöllinen kolmas messu kuukaudessa. Piispa Risto Soramies siunasi Lähetyskappeliksi nimetyn tilan käyttöön heinäkuussa.

Pyhän Ristin seurakunnaksi

Parikkalan Lähetyskappelin alttari

Seurakunnaksi järjestäytyminen tuli luontevaksi askeleeksi, kun oman tilan myötä säännöllinen toiminta, toimintaan sitoutuneet messuvieraat ja vastuunkantajien joukko alkoi hahmottua. Ensimmäisenä adventtina koolla ollut seurakunta teki päätöksen seurakunnaksi järjestäytymisestä ja sunnuntaina 19.1 messun jälkeen pidettiin seurakunnan virallinen perustamiskokous. Nimeksi uusi seurakunta sai Pyhän Ristin luterilainen seurakunta. Perustajajäseniä seurakuntaan liittyi 27 ja sen vastaavaksi pastoriksi kutsuttiin Joni Ahonen, sekä avustavaksi pastoriksi Oskari Nummela.

Kiteen toiminta kappeliseurakunnaksi

Kiteellä on vietetty 10 vuotta Luther-säätiön ja Lähetyshiippakunnan messuja. Nyt joitakin Kiteellä toimivan yhteisön ystävistä liittyi Parikkalassa järjestäytyneen seurakunnan jäseniksi. Yhteistyön tarkoituksena on puolin ja toisin vahvistaa, sekä tukea molemmilla paikkakunnilla tehtävää työtä. Tällä hetkellä Kiteellä vietetään viikkomessuja kerran kuukaudessa.

Lisätietoa Parikkalan Pyhän Ristin seurakunnan toiminnasta löydät täältä

Harri Hernesmaa