Pastori – Vantaa

Olen Vantaan Pyhän Kolminaisuuden luterilaisen seurakunnan ja Lohjan Pyhän Ristin luterilaisen seurakunnan pastori. Koulutukseltani olen luokanopettaja sekä uskonnon ja historian aineenopettaja. Piispa Matti Väisänen vihki minut paimenvirkaan Vantaalla 27.8.2017. Aluksi palvelin opettajantyön ohella Vantaan seurakunnan avustavana pastorina. 8.8.2021 alkaen olen palvellut Vantaan ja Lohjan seurakuntien vastaavana pastorina.

Olen viettänyt lapsuuteni Nürnbergissä, Saksassa. Kasvaminen kaksikielisessä ympäristössä herätti jo varhain innostuksen kieliin. Puhun suomea, saksaa, englantia ja ruotsia. Raamatun ja teologian kielistä luen kreikkaa, latinaa, hepreaa, arameaa ja syyriaa. Ei ole mitään innostavampaa kuin lukea Jumalan Pyhää Sanaa alkukielillä! Raamatuntutkimuksen lisäksi olen perehtynyt muun muassa Lutherin teologiaan, avaintenvallan kysymyksiin, lopun aikoihin sekä predestinaatioon. Kirjani ”Taivasten valtakunnan avaimet. Avaintenvallan oppi ja historia” voit tilata täältä, kirjani ”Autuas toivo. Raamatun opetus lopun ajoista” voit tilata täältä ja kirjani ”Kristuksessa valitut pelastukseen. Pelastusvarmuus ja ennaltamäärääminen” voit tilata täältä. Vapaa-ajallani luen kaunokirjallisuutta, laulan, soitan, sanoitan ja sävellän musiikkia, uin ja kiipeilen. Perheeseeni kuuluu vaimo ja kolme lasta.

Luterilainen Tunnustus avasi minulle aikanaan tien sielunrauhaan: uskomme ja elämämme lepää yksin Jeesuksen Kristuksen varassa. Hän rakastaa kadotettua ja tuomittua syntistä, jonka luokse Hän tulee Raamatun sanassa, saarnassa, kasteessa, ripissä ja ehtoollisessa. Syntinen saa ilman mitään suorituksia tarttua uskolla Jumalan armolupauksiin. Silloin Jumala lukee jumalattoman Jeesuksen tähden vanhurskaaksi eli Hänelle kelpaavaksi ja ottaa hänet rakkaaksi lapsekseen. Jeesuksen oman ei tarvitse pelätä elämän vastoinkäymisiä, maailmanloppua, viimeistä tuomiota eikä helvettiä. Seurakunnassa Jeesus jakaa meille tätä suurta rakkauttaan ilmaiseksi!

Olet sydämellisesti tervetullut seurakuntiimme ja ottamaan yhteyttä, jos tahdot keskustella kristinuskosta, kaipaat esirukousta tai mahdollisuutta ripittäytyä!