Keitä olemme?

”Timoteus”, ”Timppala”, ”Hiippis”, ”Hiippakunta”, ”Säätiö”… jne. Rakkaalla seurakunnalla on monta nimeä. Mikäli Oulun kaduilla kuljeskellessasi kuulet jonkun porisevan jostakin edellä mainituista, niin sillä saatetaan hyvinkin viitata meihin. Timoteus on nimi, joka seurakunnalle on valikoitunut järjestäytymisen yhteydessä. ”Hiippakunnalla” viitataan Lähetyshiippakuntaan, jonka yksi seurakunnista Timoteus on. Ja ”Säätiö” viittaa Luther-Säätiöön, joka on LHPK:n tukijäsen ja yksi taustajärjestöistä.

Lue alta lisää, millä perustuksella seisomme!

Tervetuloa jumalanpalvelusyhteyteen!

” Seurakunta kuunteli ja noudatti uskollisesti apostolien opetusta. Uskovat elivät keskinäisessä yhteydessä, mursivat yhdessä leipää ja rukoilivat. ” (Apt.2:42)

Kristillisen seurakunnan keskeinen elämänmuoto on ensimmäisestä helluntaista lähtien ollut messu eli ehtoollisjumalanpalvelus. Herran ylösnousemuksen päivänä, sunnuntaina, on kokoonnuttu rukoilemaan, murtamaan leipää, kuulemaan apostolien opetusta ja iloitsemaan yhteydestä Jumalaan ja toisiin kristittyihin. Timoteuksen jumalanpalvelusyhteisön työnäkynä on rakentaa jumalanpalveluselämää tälle apostoliselle perustalle, uskollisena pyhälle Raamatulle ja luterilaiselle tunnustukselle.

Kaiken toimintamme lähtökohtana on usko Raamattuun Jumalan ilmoitussanana ja Jeesukseen Kristukseen tämän ilmoituksen keskuksena ja avaimena. Jeesus Kristus ja hänen ristinkuolemansa on myös jumalanpalveluksen keskus. Hän antaa itsensä luetussa ja saarnatussa Jumalan sanassa sekä pyhässä ehtoollisessa.

Jumalanpalvelus onkin siksi ennen kaikkea palvelusta, jota Jumala toimittaa meille Pojassaan, sanansa ja sakramenttinsa kautta. ”Autuaita ne palvelijat, jotka heidän herransa palatessaan tapaa valvomasta! Totisesti: hän vyöttäytyy, kutsuu heidät pöytään ja jää itse palvelemaan heitä.” (Luuk 12:37)

Herran pöytä

Jumalanpalveluksemme ovat kaikille avoimia. Ehtoollispöytään on kutsuttu jokainen kastettu ja konfirmoitu luterilaista uskoa tunnustava kristitty, joka kaipaa Jumalan anteeksiantamusta elämäänsä. Pyhällä ehtoollisella jaetussa leivässä ja viinissä otamme vastaan Kristuksen todellisen ruumiin ja veren, jotka on kertakaikkisesti annettu ja vuodatettu syntien anteeksiantamukseksi. Ehtoollisella emme ole koskaan yksin, vaan liitymme siinä Kristukseen, toinen toiseemme sekä pyhään, yhteiseen kristilliseen uskoon ja kirkkoon aina ja kaikkialla. Ehtoollisyhteys on siksi ilmaus syvimmästä mahdollisesta yhteenkuuluvuudesta ja yksimielisyydestä toinen toistemme kanssa.

Oma paikka…

Jumalanpalvelusseurakunnassa tahdomme piirtää tätä Herran antamaa yhteyttä esiin myös käytännön elämässä. Haluamme opetella elämään yhteisönä, jossa jokaisella jäsenellä on oma paikkansa ja jossa kristittyjen yhteys voi ulottua messun loppuvirren yli arkielämään asti.

Joka sunnuntai pidetään kiireettömät kirkkokahvit ja muuta toimintaa järjestetään satunnaisesti pesäpallosta raamattupiireihin ja grilli-illoista kotiseuroihin.

Yhteisöllisyyteen panostaminen ei toki tarkoita sitä, että kaikkien on pakko osallistua kaikkeen ja innostua kaikesta. Voit aivan hyvällä omallatunnolla tulla vain lepäämään Jumalan valmiissa töissä.

…koko perheelle

Messu ei ole vain aikuisten asia, vaan kai-kenikäiset ihmiset vauvasta vaariin ovat tervetulleita. Timoteuksen seurakunnassa onkin mukana paljon lapsiperheitä ja nuoria aikuisia. Lapsilla on saarnan aikana mahdollisuus osallistua pyhäkouluun likipitäen joka sunnuntai.

Paimen paikalla

Seurakunnan paimenen perustehtävä on hoitaa armonvälineitä: saarnata ja opettaa Jumalan sanaa, julistaa synninpäästö sekä toimittaa kaste ja ehtoollinen. Kaikki tämä on helpompaa, kun pappi tuntee laumansa. Jos siis sinulla on kysyttävää Timoteuksen luterilaiseen seurakuntaan liittyen, haluat keskustella hengellisistä asioista tai selvitellä oman elämän sotkuja ja umpikujia, ota rohkeasti yhteyttä pastori Mika Tervakankaaseen!