Mika Tervakangas

Pastori

Oulu

Näytä yhteystiedot

Olen kotoisin Kankaanpäästä, syntynyt ja kastettu vuonna 1992. Viidentoista vuoden kuluttua tuosta –– rippileirillä kasteen armon merkitys avautui Sanan kuulossa. Siitä asti olen saanut tunnustaa Kristusta Herranani.

Tuon jälkeen on Herra johdattanut minua eri tavoin, erilaisissa paikoissa ympäri Suomea ja Ruotsia myöten. Ihanan vaimoni Hennan kanssa avioiduin syyskuussa 2014. Vuodet 2013-18 tukikohtani oli Joensuussa, jossa opiskelin teologiaa. Vuonna 2020 valmistuin teologian maisteriksi. Pyhäkön Lampun 5/2018 takasivulta voit lukea jotakin lisää minusta.

Joensuussa tutustuin ensi kerran Lähetyshiippakunnan toimintaan ja pian Pyhän Nehemian luterilainen seurakunta olikin oma kotini –– omista ennakkoluuloistani huolimatta. Suuren vaikutuksen LHPK:n seurakunnissa teki se, että Kristusta julistetaan syntisille ja syntiset saavat lähestyä Kristusta. Tällaista se on, kun Jeesus palvelee seurakuntaansa Sanalla ja sakramenteilla.

Omiin harrastuksiini sisältyy kokkailua (jossa suurin anti lienee hyvän ruoan syöminen), kuntoliikuntaa ja penkkiurheilua. Myös hiihtäminen on nostanut osakkeitaan jälleen, sillä pidin siitä jo lapsena kovasti. Joukkueurheilukin kiinnostaa ja on sopivan tasoisessa porukassa myös todella hauskaa.

Pastoriksi minut vihittiin Oulussa 6.12.2018. Olen tuosta saakka toiminut Oulussa, Timoteuksen luterilaisen seurakunnan paimenena –– ensin puolitoista vuotta viransijaisena ja nyt viranhaltijana. Kiitän Jumalaa kaikesta johdatuksesta ja rukoilen johdatusta myös seurakunnalleni, kuten myös kaikille oululaisille ja lähiseudulla asuville. Varsinkin messussa pyhisin olemme suurimpien ihmeiden ja rikkauksien äärellä.

Tervetuloa siis jumalanpalvelukseen ja muuhun toimintaan. Voit myös reippaasti olla yhteydessä minuun.

Artikkelit

Saarnat ja opetukset