Keitä olemme? – Kuopio

”Seurakunta kuunteli ja noudatti uskollisesti apostolien opetusta. Uskovat elivät keskinäisessä yhteydessä, mursivat yhdessä leipää ja rukoilivat.” (Apt.2:42)

Kristillisen seurakunta on ensimmäisestä helluntaista lähtien viettänyt messua eli ehtoollisjumalanpalvelusta. Sunnuntaisin on kokoonnuttu rukoilemaan, murtamaan leipää, kuulemaan apostolien opetusta ja iloitsemaan yhteydestä Jumalaan ja toisiin kristittyihin.

Elävä seurakunta

Pyhän Pietarin luterilainen seurakunta on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan seurakunta Kuopiossa. Luterilaisessa messussamme käy monenlaisia ihmisiä vauvasta vaariin ja kaikilla on oma paikkansa. Lapsille on messun aikana pyhäkoulu. Tule osallistumaan sillä paikalla, joka tuntuu sinusta omalle!

Pastori toimittaa messun. Kaikki muu tapahtuu elävässä seurakunnassa vapaaehtoisvoimin. Viikoittain on myös raamattu- ja rukouspiirejä ja paljon muuta toimintaa.

Kysy pastorilta lisää!

 

Millaista messussamme on?

Jeesus Kristus itse on jumalanpalveluksen ydin. Hän antaa itsensä luetussa ja saarnatussa Jumalan sanassa sekä Pyhässä ehtoollisessa.

Jumalanpalveluksessa on kysymys siitä, että Kristus itse palvelee häntä tarvitsevia ihmisiä. Kirkossakäynti on lepoa ja vastaanottamista. Tässä levossa syntyy aito yhteys Kristukseen ja toisiin ihmisiin. Meidän palveluksemme on aina vapaaehtoista ja iloista hedelmää siitä mitä Jumala ensin on tehnyt!

Kokoonnumme messuun osoitteessa Lönnrotinkatu 24, Männistön vanhassa kirkossa. Katso messujen ajat kohdasta tapahtumat.

Kun astut sisään, pastori toivottaa sinut tervetulleeksi jo ovella. Jumalanpalvelukseemme on aivan jokainen tervetullut tutustumaan, riippumatta siitä mihin kirkkokuntaan hän kuuluu, tai kuuluko mihinkään kirkkoon, ja riippumatta siitä uskooko Jeesukseen vai ei. Kun olet saanut takkisi naulakkoon, voit halutessasi jättää esirukouslaatikkoon rukouspyyntösi, joka rukoillaan esirukouksen yhteydessä. Samalta pöydältä saat virsikirjan ja vihkosen messun kulusta. Laulamme virsikirjan lisäksi usein myös Luterilaisia virsiä -kirjasta.

Jumalanpalveluksemme etenee noudattaen tuttua luterilaista liturgiaa. Messun peruspilarit ovat sana-osio ja ehtoollis-osio. Raamatun lukukappaleet kuuntelemme seisten kunnioituksesta Jumalan sanaa kohtaan. Saarna kestää n. 15-25 minuuttia. Sitä ennen päivän virren aikana pyhäkoululaiset lähtevät kynttiläkulkueessa pyhäkouluun saarnan ajaksi.

Kolehti on täysin vapaaehtoinen ja se kerätään aina oman seurakuntamme työn mahdollistamiseksi, sillä taloudellisesti olemme omavaraisia, emmekä saa rahoitusta ulkopuolelta. Yhteisen esirukouksen jälkeen alkaa ehtoollisosio. Ehtoollispöytämme on avoin kaikille kastetuille uskoville, jotka katuvat syntejään ja haluavat elämässään ja uskossaan seurata Raamattua ja luterilaista tunnustusta. Ehtoolliskoulumme käyneille lapsille jaetaan ehtoollinen, muut lapset voi tuoda alttarille siunattaviksi. Pastoria voi rohkeasti vetää hihasta ennen messun alkua, jos ehtoolliskäytännöstämme on kysyttävää. Ehtoollisella käytämme alkuseurakunnalliseen tapaan yhteismaljaa, ja jokaiselle pöytäkunnalliselle lausutaan erikseen päästösanat. Armopöydässä meillä ei ole kiire, vaan haluamme rauhassa ottaa vastaan Kristuksen ruumiin ja veren syntien anteeksiantamiseksi.

Messun jälkeen vietämme kirkkokahvit. Messuissamme käy tällä hetkellä n. 50-80 henkeä. Meitä on läsnä kaikenikäisiä, vauvasta vaariin. Valtaosa seurakuntalaisista on nuoria aikuisia ja lapsiperheitä.

Emme ole täydellisten pyhien seurakunta, vaan syntisten lauma, joka sunnuntai toisensa perään haluaa kokoontua anteeksiantamuksen ja uudistuksen lähteelle Kristuksen lahjojen ääreen. Rukouksemme on, että sinäkin voisit löytää turvallisen ja hengellisesti hoitavan kodin seurakunnastamme. Tervetuloa tutustumaan!

Kysymyksiä?

Mikä Lähetyshiippakunta on? Voinko Suomen ev.lut. kirkon jäsen liittyä Pietari-seurakuntaan?

Tutustu yleisimpiin kysymyksiin ja vastauksiin Lähetyshiippakunnan ”Usein kysyttyä”-sivustolla.