Ruotsinkielinen seurakunta järjestäytyi Vaasassa

Uutiset
2.6.2016

Vaasassa perustettiin sunnuntaina 29. toukokuuta 2016 uusi luterilainen seurakunta. Seurakunnan nimi on Sankt Immanuels lutherska församling ja se kuuluu Suomen evankelisluterilaiseen lähetyshiippakuntaan. Seurakunta on Lähetyshiippakunnan kolmas ruotsinkielinen seurakunta.

Seurakunnan perustaminen on luonnollinen jatke sille messutoiminnalle, joka aloitettiin vuoden 2014 alussa. Noin joka toinen sunnuntai järjestettäviin jumalanpalveluksiin on osallistunut keskimäärin 20 messuvierasta. Seurakunnan tavoitteena on tarjota hengellinen koti jokaiselle, joka tarvitsee Jumalan sanan ja sakramenttien ravintoa.

Yhdessä Vaasan suomenkielisen Mikaelin seurakunnan kanssa S:t Immanuels lutherska församling on kutsunut pastorikseen Otto Granlundin. Tavoitteena on lisätä messujen määrää syksyn 2016 aikana siten, että vuonna 2017 voitaisiin järjestää messu joka sunnuntaina.

Lisätietoa S:t Immanuels lutherska församlingin toimminnasta löytyy seurakunnan nettisivulta. Tietoa Mikaelin seurakunnan toiminnasta löydät täältä.