Oskari Nummela työntekijäksi Parikkalaan ja Kiteelle

Uutiset
24.2.2021

Kynttilänpäivänä 7.2.2021 saatiin Parikkalassa kokea merkittävä hetki, kun pastori Oskari Nummela kutsuttiin Pyhän Ristin luterilaisen seurakunnan vastuupastoriksi. Tätä aikaisemmin Suomen Luther -säätiö oli tehnyt myönteisen päätöksen Nummelan palkkaamiseksi 1.3.2021 alkaen 50% työsuhteeseen Parikkalaan.  Nummelan työkuvaan kuuluu seurakunnan kaitseminen Parikkalassa ja kappeliseurakunnassa Kiteellä.  Kerran kuukaudessa pastori Nummela palvelee myös Savonlinnan seurakuntaa.
Nummela kertoo, että kutsuminen sai hänet onnelliseksi, mutta samalla myös pienelle paikalle.

-Kun irtisanouduin kolme vuotta sitten kansankirkosta, ajattelin, että en voi enää koskaan saada elantoa papin työstä.   Jumala johdatti kuitenkin toisin.  Armossaan hän piti minua kolme vuotta hyllyllä, kunnes avasi uuden oven elämässäni.
– Toisaalta, nämä kolme vuotta ovat opettanut minua, mitä on papin työ nyky-Suomessa.  Kun evankeliumia julistetaan puhtaasti, se aiheuttaa vastustusta ja lyö sananpalvelijan maahan.  Tämän vuoksi astun tähän tehtävään nöyrin mielin turvautuen Jumalan armoon ja voimaan.  Pyydän työhön myös seurakuntalaisten esirukousta.  Esirukousta tarvitaan tänä aikana todella paljon.

Pastori Oskari Nummela toimittamassa messua

Myös seurakunnan hallituksen puheenjohtaja Harri Hernesmaa oli iloinen Nummelan kutsumisen johdosta.
-Kun aloitimme Kirkon tuntomerkit – luennot tammikuussa 2017, en uskaltanut edes unelmoida, että neljän vuoden kuluttua olisimme järjestäytyneet seurakunnaksi, meillä olisi oma tila Parikkalan keskustassa ja kaiken muun lisäksi saisimme kutsua Oskarin täältä omalta kylältämme pastoriksi. Jumala on jälleen kerran osoittanut olevansa monin verroin rikkaampi antaja, kuin me rohkenemme edes pyytää. Hänen johdatuksessa meidän on hyvä jatkaa työtämme täällä Itä-Suomessa, Hernesmaa iloitsee.

Parikkalan Pyhän Ristin luterilaisen toimintaan voi tutustua tarkemmin täältä.