Luterilaisia virsiä -kirja on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan oma virsi- ja rukouskirja. Se sisältää lähes kaksisataa virttä ja laajan rukouskirja-osion. Kirjaa käytetään Lähetyshiippakunnan seurakuntien jumalanpalveluksissa 1986 virsikirjan rinnalla.

Selaa virsiä – löydät kaikki virret, sanat ja nuotit, täältä

Lyhytlinkki: www.lhpk.fi/lv

Luterilaisia virsiä -kirja

Luterilaisia virsiä -kirjasta löytyy monipuolinen joukko virsiaarteita. Kirja sisältää vanhaa ja uutta, läheistä ja hyvinkin kaukaista hengellistä laulua. Moni kristikunnan virsiklassikko ilmestyy nyt suomeksi. Kirjan erityistä antia ovat myös monet Lähetyshiippakunnan seurakunnissa syntyneet uudet virret.

Rukouskirjaosion keskuksessa on psalmienkirja kokonaisuudessaan sekä hetkipalvelukset. Samoin se sisältää laajan aineiston rukouksia messuihin, yksityiseen hartauteen ja kotien käyttöön. Kirjaan on liitetty myös yksityisen ripin ja sairaan voitelun kaavat.  Kirjan lopusta löytyvät sekä raamatunlukukalenteri että pyhien muistopäivät.

Säestyskirja

saestyskirjaSyksyllä 2015 julkaistun Luterilaisia virsiä -kirjan säestyskirja julkaistiin 24.5.2016 Lähetyshiippakunnan työntekijäpäivillä pappiskollegion kokouksen yhteydessä. Ensimmäinen kappale luovutettiin kiitoksen kanssa virsikirjatyöryhmän puheenjohtaja Anssi Simojoelle.

Säestyskirjassa virret on sovitettu ensisijaisesti säestyskäyttöä varten, mutta useimmiten ne sopivat myös moniäänisesti laulettaviksi. Satsit ovat neliäänisiä paria poikkeusta lukuun ottamatta. Säveltäjien omia sovitusksia sekä muista laulukokoelmista otettujen virsien alkuperäisiä sovituksia on käytetty mahdollisuuksien mukaan.

Säestyskirja helpottaa virsien käyttöä seurakunnissa ja vie päätökseen yli kymmenen vuotta kestäneen prosessin.

Tilaa kirja

Luterilaisia virsiä -kirjoja ja säestyskirjoja voi tilata Lähetyshiippakunnan verkkokaupasta.

Tilaa

Kuuntele virsiä äänitteinä:

 

”Riemuitse, Siion! Nouse veisaamaan
kiitosta Paimenesi, Kuninkaan
ja kaikin voimin, täysin sydämin
soita nyt harpun äänin taivaisin
hänelle, joka täyttää korkeuden,
vaan silti laskeutuu luo syntisen.”
Luterilaisia virsiä 736:1