Lähetyshiippakunnan messut jatkuvat kulkutaudin keskellä

Uutiset
24.2.2021

Piispa Risto Soramies

Lähetyshiippakunnan seurakunnat jatkavat jumalanpalvelusten viettämistä vastuullisesti myös uusien ja alueellisesti vaihtelevien kokoontumisrajoitusten puitteissa.

Miksi kirkossamme toimitaan tällä tavalla, piispa Risto Soramies?

– Usko elää armonvälineistä, Jumalan sanasta ja sakramenteista. Kristityillä on tarve ja etuoikeus kokoontua yhteen seurakuntana. Ehtoollisjumalanpalvelus on myös Lähetyshiippakunnan elämän keskus. Jumalan sanan saarnaaminen, kastaminen, synninpäästön julistaminen ja ehtoollisen jakaminen jatkuvat myös kriisin keskellä.

Samalla Lähetyshiippakunnassa otetaan Covid-19 -kulkutautitilanne vakavasti ja jatketaan vastuullisuuden ja lähimmäisenrakkauden tiellä. Myös uusia tulijoita on löytänyt armonvälineiden yhteyteen seurakunnissamme.

– Toivotamme kaikki tervetulleiksi osallistumaan seurakuntiemme jumalanpalveluksiin. Niihin voi tässä tilanteessa ilmoittautua kunkin seurakunnan verkkosivujen kautta. Ilmoittautuminen on sen tähden tärkeää, että voidaan pysyä esivallan antamien määräysten rajoissa. Monissa seurakunnissa järjestetään nyt useampia messuja sunnuntaisin, jotta kaikki halukkaat pääsisivät mukaan, piispa Soramies jatkaa.

Piispa Soramies tunnustaa, että jo lähes vuoden jatkunut koronatilanne on tuottanut seurakunnille monenlaisia haasteita. Kuitenkin evankeliumin toivo on yhä totta.

– Tilanne on hankala, mutta Jumalan sana on edelleen tarjolla. Pastorimme ovat kiitettävästi pitäneet huolen siitä, että mahdollisimman moni pääsee osallistumaan armonvälineisiin.

– Niin kuin apostoli Johannes sanoo: ”Minkä olemme kuulleet, (…) sen me myös teille julistamme, että teilläkin olisi yhteys meidän kanssamme ja (…) Isän ja hänen Poikansa Jeesuksen Kristuksen kanssa.” (1. Joh. 1:3)

Samuli Siikavirta

Pastori

Helsinki: Markus ,