Kirjauutuuksia kesäjuhlasta

Uutiset
1.8.2021

Lähetyshiippakunnan kesäjuhlassa julkaistiin Juhana Pohjolan linjapuheen jälkeen lauantaina kaksi uutta kirjaa. Luther-säätiön hallituksen puheenjohtaja Raimo Savolainen ja pastori Sakari Korpinen nousivat lavalle esittelemään uutuudet. Kirjoittajat saivat ensimmäiset kappaleet uutuuskirjoista ja jalkautuivat tämän jälkeen kirjoittamaan omistuskirjoituksia kirjateltalle.

Elän ja kuolen kristuksessa – Lohdutuksen sanoja lähtevälle

Pastori Martti Vaahtorannan latinasta kääntämä Johann Gerhardin kirjoittama kirja Elän ja kuolen kristuksessa – Lohdutuksen sanoja lähtevälle ja hänen läheisilleen esiteltiin ensin. Kirja tuo ensimmäistä kertaa suomalaisille lukijoille saataville tämän luterilaisen puhdasoppisuuden ajan suuren teologin ja sielunpaimenen kirjoittaman sielunhoidollisen kirjan. Kirja käsittelee aihetta, josta suomeksi on vaikea löytää kirjallisuutta. Kuolemisen taito, latinaksi ars moriendi on aihe, joka kuitenkin koskee meitä kaikkia. Viimeistään kuoleman todellisuus koettelee luottamuksemme ja toivomme perustan. Valmistautuminen on elämän asenne, joka mahdollistaa todellisen elämän ja sen arvon ymmärtämisen. Siinä valmistautumisessa, jossa ikuinen elämä saa tulla tärkeimmäksi, lohduttaa kulkiessamme läheistemme vierellä heidän matkallaan Vapahtajan luo. Lopulta käymme itse saman tien, joka on itse elämä. Antaessaan saa ja kadottaessaan löytää, tämä järjestys ei ole luontaista itsekeskeisyyden ajassa. Kuolemisen taito on taito elää.

Tutustu kirjaan tarkemmin omassa artikkelissa

Herran ateria – Ehtoollisen raamatulliset juuret. Juhana Pohjola

Piispa Juhana Pohjola on kevään ja kesän aikana kirjoittanut kirjan ehtoollisen raamatullisista juurista. Vuosien myötä kertyneistä merkinnöistä, sivuhuomioista ja ajatuksista niin Raamatusta, selityskirjallisuudesta kuin tutkimuksista on tiivistynyt kirja Herran ateriasta. Kirja avaa lukijalle ymmärrettävällä tavalla ehtoollisen merkitystä ja myös sen paikkaa kirkon ja kristityn elämässä. Kukaan ei selviä ilman ravintoa, siksi ikuisen elämän kysymyksissä ei kannata jäädä arvailemaan.

Tutustu kirjaan tarkemmin omassa artikkelissa

Tilaa kirjat

Molemmat kirjat tulevat myyntiin seurakuntien kirjapöydille. Lisäksi ne ovat nyt tilattavissa elokuun ajan oheisella lomakkeella hintaan:

 • Kappalehintaan 20 € (sisältäen toisen uutuuskirjoista)
 • Yhteishintaan 30 € (sisältäen molemmat kirjat)
 • Tilaukseen lisätään ja postitus- ja käsittelykulut 6€

Tilauslomake

  Tilaan seuraavat kirjat

  Herran ateria – Ehtoollisen raamatulliset juuret, kirjoittaja Juhana Pohjola
  kappaletta, 20€/kpl

  Elän ja kuolen kristuksessa – Lohdutuksen sanoja lähtevälle ja hänen läheisilleen. Johann Gerhard
  kappaletta, 20/kpl

  Molemmat kirjat
  kappaletta molemmat kirjat sisältävää settiä, 30€/setti

  Tilaukseen lisätään käsittely ja postituskulut 6€/kpl

  Yhteensä:

  Tilaajan yhteystiedot

  Saat sähköpostiisi maksuohjeet ja tilausvahvistuksen

  Sami Niemi

  Hiippakuntasihteeri

  Hämeenlinna ,