Jussi Halonen

Pastori

Vantaa

Näytä yhteystiedot

Hei, olen Jussi Halonen, vastaava pastori Pyhän Kolminaisuuden luterilaisessa seurakunnassa. Koulutukseltani olen teologian maisteri Helsingin yliopistosta ja pappisvirkaan minut vihittiin elokuussa 2015. Päättötyössä perehdyin Paavaliin, kristologiaan ja teologiseen hermeneutiikkaan.

Olen kasvanut viidennessä herätysliikkeessä ja saanut opiskeluaikana enemmän kuin paljon Evankeliumiyhdistykseltä. Kotiuduin Helsingissä Markuksen seurakuntaan ja liityin jäseneksi vuonna 2013.

Nykyisin asun perheeni kanssa itä-Helsingissä. Harrastuksiin kuuluu olosuhteiden salliessa niin sählyt kuin jalkapallotkin.

Miksi Luther?

Rippikoulun jälkeen Lutherin Vähä katekismuksen lukeminen teki minuun lähtemättömän vaikutuksen. Se on pysynyt vaikka moni muu asia on muuttunut. Sain oivaltavan yksinkertaisia vastauksia vaikeisiin kysymyksiin ja sen jälkeen Raamattua lukiessa suuret palaset loksahtivat helposti kohdilleen. Siitä alkaen olen tietoisesti tahtonut seurata Jeesusta.

Kristillisyys näyttäytyy erilaisena eri puolilla maailmaa ja Suomessakin meillä on eri suuntauksia, mutta juuri Luther on aivan ylivoimaisen kristuskeskeinen. Ei Luther keksinyt itse uskonpuhdistusta eikä uskonpuhdistuksessa ole kyse hänestä, niinkin karismaattinen ja rosoinen persoonallisuus kuin hän olikin. Hän luennoi Roomalaiskirjettä, Galatalaiskirjettä ja käänsi Raamatun kansankielelle. Hän toi Paavalin kirkkaan evankeliumin taas kaikkien huulille. Häneltä opimme, että Raamattua on luettava ensisijaisesti Jeesuksesta käsin eli mitä se kertoo hänestä, ei minusta, ei Mooseksesta, ei Paavalista, mutta ei myöskään tänä päivänä kapitalismista, feminismistä tai tasa-arvosta. Kyllä näihinkin kysymyksiin löytyy vastauksia ja sattuviakin sellaisia, mutta pääasian täytyy ensin olla kohdallaan. Niinpä luterilaisuus ei oikeastaan ole luterilaisuutta vaan kristuskeskeisyyttä.

Rukouksemme on, että Kristuksen valtakunta saa vahvistua ja levitä. Niin täällä Vantaalla kuin kaikkialle muuallekin maailmassa!

Ota yhteyttä!

Suuremmissa ja pienemmissä kysymyksissä, ota rohkeasti yhteyttä tai kutsu jopa kylään! Parhaiten minut tavoittaa puhelimella ma-to iltapäivällä.

Artikkelit

Saarnat ja opetukset