Hiippakuntadekaani Pohjolaa vastaan syyte

Uutiset
29.4.2021

Dekaani Juhana Pohjola

Valtakunnansyyttäjä on nostanut syytteen hiippakuntadekaani Juhana Pohjolaa ja kansanedustaja Päivi Räsästä vastaan. Asia koskee Suomen Luther-säätiön vuonna 2004 julkaisemaa Päivi Räsäsen kirjoitusta Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi – homosuhteet haastavat kristillisen ihmiskäsityksen. Syytteen mukaan kyse on kiihottamisesta kansaryhmää vastaan.

Lähetyshiippakunnan piispaksi valittu Juhana Pohjola on ollut Luther-säätiön asiamiehenä ja verkkosivujen päätoimittajana vastuussa kirjoituksen levittämisestä. Valtakunnansyyttäjän mukaan Räsäsen kirjoitus on homoseksuaaleja halventava ja syrjivä.

Hiippakuntadekaani Pohjola kiistää syyllistyneensä kiihottamisrikokseen.

– Kristittynä en halua enkä voi syrjiä enkä halveksia ketään Jumalan luomaa ihmistä. Jokainen ihminen Jumalan luomana ja Kristuksen lunastamana on yhtä arvokas. Tämä on Räsäsenkin kirjoituksen kantava teema. Tämä ei poista sitä tosiasiaa, että Raamatun ja kristillisen ihmiskäsityksen mukaan homoseksuaaliset suhteet ovat Jumalan tahdon vastaisia ja avioliitto on tarkoitettu vain miehen ja naisen väliseksi. Näin kristillinen kirkko on aina opettanut ja tulee aina opettamaan.

– Valtakunnansyyttäjän päätös kertoo ajastamme paljon. Onhan se historiallista, että kristillisen perusopetuksen levittämisen tähden joutuu käräjille. Vaikka olenkin huolissani maamme uskonnonvapauden tilasta, luotan, että oikeuslaitos tekee asiassa oikean päätöksen.

Valtakunnansyyttäjä on tänään jättänyt haastehakemuksen Helsingin käräjäoikeuteen, joka määrää myöhemmin käsittelypäivän.

Linkit:
Valtakunnansyyttäjän tiedote
Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi kirjoitus Lähetyshiippakunnan sivuilla

Sami Niemi

Hiippakuntasihteeri

Hämeenlinna ,

Aiheesta aiemmin sivuillamme