Jumalanpalvelus elämäksi, seurakunta kodiksi!

Samuelin luterilainen seurakunta: Pastorit

Sanalla pastori tarkoitetaan paimenta. Jeesus Kristus on tietenkin itse seurakuntansa Ylipaimen. Kristus on kuitenkin asettanut laumallensa myös ”alipaimenen” viran, jonka kautta Hän saarnauttaa pyhää evankeliumia ja tarjoaa itsensä pyhissä sakramenteissa.

Tämä alipaimenen virka on seurakunnan pastorin virka. Pastorin tehtävinä onkin siis messun toimittaminen, toisin sanoen sanan saarnaaminen ja ehtoollisen jakaminen, sekä kastaminen. Kaikessa tässä alipaimenen tulee ja hän saa rohkeasti noudattaa Ylipaimenen sanaa, Raamattua, sekä sitä oikein selittävää luterilaista tunnustusta. Seurakunnan paimenen tehtävänä on myös toimia sielunhoitajana: pastorin kanssa voit keskustella luottamuksellisesti elämän ongelmista tai omantunnon vaivoista, tuoda rukouksessa asiasi Jumalan eteen sekä käyttää ripin lahjaa.

Toivotan Sinut lämpimästi tervetulleeksi Samuelin luterilaisen seurakunnan messuun, Kristuksen itsensä palveltavaksi! Voit myös kuunnella saarnojani näiltä sivuilta sekä lukea niitä omilta nettisivuiltani. Elokuusta 2018 alkaen julkaisen viikottain myös lyhyitä opetuksia videokanavallani. Jos Sinulla on kysyttävää tai muuta asiaa, ota rohkeasti yhteyttä!

Kristuksen siunausta toivottaen

Harri Huovinen, pastori

——

Harri Huovinen (s. 1977)

– teologian maisteri, tohtorikoulutettava, muusikko, lähetystyöntekijä, aviomies vuodesta 1996, neljän lapsen isä

– kiinnostuksen kohteet: varhaisen kirkon ja uskonpuhdistuksen ajan teologia (kirkko-oppi, sakramenttioppi, liturgian ja rukouksen teologia), antiikin filosofia, kielet,  jazz-, pop- ja minimaalimusiikki, ruumiinkunnon kehittäminen sekä kahvikulttuuri.

Hannu Kantoluoto 

Tervehdys! Olen 49-vuotias perheenisä, opettaja ja pastori. Koulutukseltani olen teknisen työn aineenopettaja sekä luokanopettaja. Tällä hetkellä hoidan arkityönäni luokanopettajan virkaa Vääksyssä. Käytyäni LHPK:n pastoraali-instituutin koulutuksen ja Samuelin seurakunnan kutsuttua minut pastorikseen, minut vihittiin paimenvirkaan toukokuussa 2015. Hoidan seurakunnassamme avustavan pastorin tehtäviä oman luokanopettajan toimeni ohessa.

Asun perheeni kanssa Vääksyssä. Perheeseeni kuuluu vaimoni Susanna sekä neljä lastamme. Olen koko ikäni harrastanut erityisesti liikuntaa monipuolisesti. Viime vuosina aktiivisimmin leijalautailua, salibandyä, jääkiekkoa sekä golfia.

Teologiaa olen opiskellut LHPK:n omassa pastorikoulutuksessa ja myös Helsingin avoimessa yliopistossa. Parhaillaan opiskelen teologiaa Helsingin yliopistossa teologian maisterin tutkinto tähtäimessäni.

 

Pastorien yhteystiedot:

  • Harri Huovinen, puh. 0440779080, etunimi.sukunimi(ät)lhpk.fi
  • Hannu Kantoluoto, puh 0445715171, etunimi.sukunimi(ät)lhpk.fi