Uusi Lähetyshiippakunnan seurakunta aloittaa Vantaalla

Uutiset
4.12.2015

Tulevana sunnuntaina, itsenäisyyspäivänä, 6.12. seurakunta kokoontuu viettämään ensimmäistä Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan messua Vantaalla.

Pari-kolmikymmenhenkinen joukko Pyhän Markuksen luterilaisesta seurakunnasta Helsingistä on sitoutunut rakentamaan viikoittaista messutoimintaa lähempänä kotiaan. Useimmat heistä asuvat Vantaalla, osa pohjoisessa Helsingissä. Myös Espoosta Pyhän Tuomaksen seurakunnasta siirtyy yksi perhe. Seurakunnan pastorina toimii Jussi Halonen.

Vantaan kaupunki on suhtautunut asiaan myönteisesti ja antanut seurakunnan käyttöön tilat. Messuja vietetään kaupungin vapaa-ajantiloissa Hiekkaharjun kaupunginosassa osoitteessa Leinikkitie 36 (sisäänkäynti alapihan puolelta). Tiloissa kokoontuu useita eri järjestöjä viikottain. Monet näistä ovat nuorisojärjestöjä, mutta myös vanhuksille on toimintaa, samoin toinenkin seurakunta kokoontuu samoissa tiloissa.

Uuden seurakunnan tavoitteena on rakentaa raamatullista, osallistavaa ja luterilaista seurakuntaelämää. Messuun kokoonnutaan rukoilemaan ja kiittämään kolmiyhteistä Jumalaa, mutta ennenkaikkea ottamaan vastaan hänen Sanansa ja lahjansa. Neljä pienpiiriä kokoontuu kodeissa viikolla eri teemoilla. Toiset ovat yleisemmin raamattupiirejä, toiset erityisesti aviopareille suunnattuja.

Messuja vietetään klo 10:30. Tänä pyhänä vietetään toista adventtisunnuntaita ja messun toimittaa Juhana Pohjola.