Tule rakentamaan studiota!

Uutiset
18.6.2020

Studio kryptan tilat ovat pääosiltaan jo tehtynä

Lähetyshiippakunnan toimintakeskus Koinonian alakertaan on valmistumassa videolähetysten tekoon soveltuva studio, Studio Krypta.

Tila vaatii remonttia ja kalusteiden hankintaa, erilaista rekvisiittaa, kameroita ja muuta tekniikkaa. Suuri osa on jo hankittu, mutta joitain hankintoja on vielä tekemättä.

Studiosta tullaan lähettämään muun muassa tulevat kesäjuhlat. Kesäjuhlien jälkeen studio palvelee videoitavien opetusohjelmien ja muiden ohjelmien tekemistä. Studiolla on oma internet-sivunsa www.lhpk.fi/studiokrypta.

Seurakuntien käyttöön on hankittu kolme siirrettävää kameraa, joilla messuja ja muita tilaisuuksia voidaan tallentaa ja lähettää suorina lähetyksinä eri puolilta Lähetyshiippakunnan seurakuntia.

Kesän aikana Studio Krypta -keräyksellä on tarkoitus kattaa remontista ja kalustohankinnoista aiheutuneet kustannukset.

Kuinka voin lahjoittaa?

Lahjoittaminen onnistuu käyttämällä oheisia tilisiirto- tai MobilePay tietoja, tai menemällä keräyssivulle www.lhpk.fi/studiokrypta/kerays-uudelle-studiolle/ Keräyssivulla voit halutessasi antaa sähköpostiosoitteesi, jolloin saat kutsun seuraamaan studion ensimmäistä lähetystä!

Lahjoitustiedot

Tilisiirron tiedot:

Saaja: Suomen Luther-säätiö

Tili: FI59 1023 3000 2354 52

Viite: 8222

Voit lahjoittaa myös käyttämällä MobilePaytä

MobilePay numero: 76225

Kiitos lahjastasi!

Seuraavaksi on muutama kuva studiosta tämänhetkisessä rakennusvaiheessaan ja lopuksi vielä muutamia luonnosvaiheessa olevia studion graafista ilmettä esitteleviä kuvia.

Ensimmäinen tallennus on alkamassa. Matti Reinikka tekee viimeisiä säätöjä yhteen kolmesta kamerasta. Kolmen kameran järjestelmä mahdollistaa haastatteluohjelmien tekemisen suorana lähetyksenä ja helpottaa tallenteiden tekemistä. Välineistön hankinnassa on käytetty aikaa monikäyttöisten ja kustannustehokkaiden ratkaisujen löytämiseksi.

 

Ensimmäinen haastattelu- ohjelma on alkamassa. Eero Pihlava haastatteli Mailis Janatuista kesäjuhlaa varten. Kesäjuhlan ohjelmista osa nauhoitetaan studiossa etäkäteen. Juhlan aikana studiossa on kesäjuhlastudio. Juontajien lisäksi paikalla voi olla vieraita.

 

Kolmen kameran ja videopöydän yhdistelmä mahdollistaa tallennettavan kameran valitsemisen ”lennossa”. Näin studion yleiskuvan lisäksi saadaan myös haastattelijasta ja haastateltavasta omat kohdistetut kuvat. Samalla videopöydällä onnistuu sama myös suorissa lähetyksissä. Videopöytä on hieman hankala huomata, se on niin pienikokoinen, että on lähes piilossa kahvimukin takana.