”Tässä auttoi Herra”

Uutiset
12.6.2017

Lähetyshiippakunnan kesäseuroja on jo pidetty useita tänäkin kesänä. Jo monena vuonna Porin Sakkeuksesta on lähdetty messun jälkeen  Kiikan Myllymäkeen ja kokoonnuttu isolla joukolla kesäseurohin. Myös kauempaa tulleita on ruokittu runsaasti niin hengellisesti kuin ruumiillisestikin.

Muistolaatan paljastus. Kuva Lasse Kero.

Tämän kesän seurat Kolminaisuuden sunnuntaina  aloitettiin maamme 100-vuotisjuhlaan liittyvällä muistolaatan paljastuksella. Rehtori Osmo Keron äidin kotitilalta kaatui viime sodissa kaksi veljestä, Onni ja Osmo.Kun Kiikasta lähdettiin junalla rintamalle, kuului junasta voimakas virrenveisuu: Jumala ompi linnamme. Samoin laulettiin Kuullos pyhä vala.Osmo Kero korosti, että hänen lähisukulaistensa sankarikuolemaan liittyi monia pysähdyttäviä tapahtumia. Esimerkiksi Onni joutui taisteluun, josssa  vihollisia kaatui yli 300 ja suomalaisia vain 17. Mutta kunniaa tuosta taisteluvoitosta eivät ottaneet omat sotilaamme.Taistelutantereelle on pystytetty patsas, jossa lukee:” Tässä auttoi Herra.”

Osmo Kero toi esiin puheessaan katkismuksen opin, miten Jumala on kyllä  salattu, mutta miten  elämänkohtaloissakin Jumala puhuu.Ennnenkaikkea tunnemme Jumalan hänen ilmoituksensa sanasta.
Keron sukukunta on ollut alusta saakka rakentamassa Luther-säätiötä ja Lähetyshiippakuntaa. Sen toimesta Netorek Oy hoitaa ja sponsoroi Lähetyshiippakunnan nettipalvelut.