Suomen Luther-säätiö viisitoista vuotta

Uutiset
21.10.2014

Vuonna 1999 perustettu Suomen Luther-säätiö viettää viisitoistavuotistaivaltaan perjantaina 24.10.2014 Helsingissä toimintakeskus Koinoniassa klo 18. Tervetuloa juhlaan!

Juhlassa julkaistaan kansainvälisesti palkitun elokuvaohjaaja Matti Reinikan tekemä teos Ristisaatto: Suomen Luther-säätiön 15-vuotisjuhlavideo. Tässä videossa luodaan katsaus Luther-säätiön perustamisesta Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan syntyyn vuonna 2013. Luther-säätiön työnäkynä on ollut luterilaisten jumalapalvelusseurakuntien perustaminen. Tämä on tapahtunut kirkollisesti hyvin jännittyneessä tilanteessa niin Suomessa kuin Ruotsissa. Ristisaatto-teoksen laaja kuvamateriaali ja henkilöhaastattelut taustoittavat kehitystä ja avaavat uusia näkökulmia Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa suurta kohua herättäneisiin tapahtumiin, jotka ovat muun muassa koskettaneet ehtoollista, kastetta ja pappisvihkimystä ja -virkaa. Puheenvuoron saavat nyt ne, jotka ovat eläneet myrskynsilmässä.

Ristisaatto: Suomen Luther-säätiön 15-vuotisjuhlavideo on vapaasti nähtävissä Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan kotisivuilla www.lhpk.fi lauantaista 25.10.2014 alkaen.

Suomen Luther-säätiö toimii Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan tukijäsenenä ja sen yhtenä taustajärjestönä.

Luther-säätiön syntyyn vaikuttaneista tekijöistä voi lukea lisää Juhana Pohjolan artikkelista.