Studio Kryptassa vieraillut Timo Soini: ”Syntyvällä ihmisellä on ihmisoikeudet.”

Uutiset
2.11.2020

Suomen evankelisluterilainen lähetyshiippakunta julkaisee 2.11.2020 uuden keskusteluohjelman, Studio Kryptan. Studio Kryptassa käsitellään ajankohtaisia ja kiistanalaisiakin teemoja sekä tartutaan uskon ja elämän kysymyksiin henkilökuvien kautta.

Studio Kryptan vastaava tuottaja Matti Reinikka on ammatiltaan dokumenttielokuvien ohjaaja.

– Valtakunnansyyttäjän käynnistämät esitutkinnat kansanedustaja Päivi Räsäsen puheista ja kirjoituksista on hälyttävä esimerkki siitä, kuinka kristityiltä yritetään viedä sanan- ja uskonnonvapaus 2020-luvun Suomessa. Studio Krypta haluaakin käyttää sananvapautta täysimääräisesti ja nostaa esille teemoja, joista kristittyjen toivottaisiin vaikenevan. Kaiken perustana on tietenkin evankeliumi Jeesuksesta Kristuksesta maailman elämän puolesta, Reinikka valottaa.

Ajankohtainen aborttikysymys

Miisa Latikka haastattelee Timo Soinia

Aborttia käsittelevän Studio Kryptan Anna minun elää -ohjelmasarjan ensimmäisenä vieraana on Timo Soini, joka ulkoministerikaudellaan joutui myrskynsilmään puolustaessaan syntymättömien lasten oikeutta elämään. Nyt Soini haluaa ottaa kantaa aborttilainsäädännön muuttamiseksi jätetyn OmaTahto2020 -kansalaisaloitteen johdosta.

– Huomioni on kiinnittänyt se, mitkä tahot tätä ajavat. Yksi tukijoista, Amnesty International, on aloittanut kansainvälisen kampanjan, jossa aborttia vaaditaan niin aikaisin kuin mahdollista, mutta niin myöhään kuin tarpeellista. Tämä pisti minussa liikkeelle sen, että tähän täytyy ottaa kantaa, Timo Soini kertoo syyksi studiovierailuunsa.

Studio Kryptan ohjelmiin voi tutustua:

www.studiokrypta.fi
www.facebook.com/studiokrypta
YouTube-kanava