Sinut on kutsuttu -tapahtuma kokosi nuoret jälleen yhteen

Uutiset
6.10.2021

Lähetyshiippakunnan varhaisnuorten, nuorten ja kasvatustyön valtakunnallinen Sinut on kutsuttu -tapahtuma järjestettiin Hämeenlinnassa 2.-3.10.2021.

Tänä vuonna teemana oli Sinut on kutsuttu ilolla palvelemaan. Tapahtuma kokosi 140 osallistujaa, joista 60 yöpyi.

Osallistujien määrä yllätti järjestäjät. Ihmisillä on selkeästi kaipaus yhteyteen. Korona aika on etäännyttänyt, mutta hienoa on nyt päästä taas yhteen. Nuorten on tärkeää tavata uskovia ikäisiään sekä aikuisten on kiva tavata toisia aikuisia, vaihtaa kuulumisia ja sitä kautta saada tukea kristityn perhearjen pyörittämiseen.

Tapahtuman avaavassa Tervetuloa -ohjelmassa kävi nopeasti ilmi, että osallistujia oli ympäri Suomea. Tutustumisleikissä asuinpaikkakuntia mainittiin esimerkiksi, Seinäjoki, Helsinki, Mikkeli, Kitee, Joensuu ja kauimmaiset olivat tulleet Kajaanista sekä Oulusta asti.

Tutustumista tapahtuman aluksi

Ikäryhmille oli omaa ohjelmaa. Esimerkiksi Varhaisnuorten kanavassa mietittiin millä tavalla kristitty nuori voi palvella Jumalaa kunnioittamalla vanhempiaan ja opettajiaan. Nuorten kanavassa pohdittiin, mistä voisi löytää ilon ja rauhan palvelutehtävässä. Opiskelijoiden K-17 kanavassa käsiteltiin lahjojen ja palvelutehtävien erilaisuutta seurakunnassa.  Kasvatustyön seminaarissa keskusteltiin lasten ja nuorten toiminnan järjestämisestä seurakunnissa sekä tämän ajan koulumaailman haasteista.

Kasvatustyönkanava käynnissä

Kanavien välissä käytiin toimintapisteillä. Jalkapallo ja frisbeegolf olivat suosittuja. Sisällä sai puuhastella rannenauhojen solmimisen ja origamien parissa tai osallistua esimerkiksi Raamattutietovisaan sekä pelailla lautapelejä.

Iltaohjelma sisälsi leirilauluja ja nuorten sketsejä. Heidi Savolainen kertoi rohkaisevana esimerkkinä oman kasvutarinansa yhä vastuullisempiin palvelutehtäviin seurakunnassa. Lähetystyö oli esillä videoesittelyn muodossa Afrikan Motangosta. Vesperin jälkeen myöhäisillan Open Stagessa kuultiin taitavien nuorten itse tehtyä musiikkia sekä koskettavia tulkintoja.

Tapahtuma päättyi yhteiseen messuun

Sunnuntai aamuna tapahtuman päätteeksi kokoonnuttiin yöpyjien ja vastuunkantajien kesken messuun 90 henkilön voimin.

Iloinen puheen sorina jatkui vielä purkutalkoissa. Tapahtumassa mukana olevat ystävykset Saara Kettunen Raumalta ja Gabriella Gummerus Mikkelistä ovat tutustuneet jo ennen rippikoulua eräällä seurakunnan leirillä ja käyneet samoissa tapahtumissa sen jälkeen.

”Oli ihana nähdä pitkästä aikaa ihmisiä. Tämä tapahtuma on tosi hyvä mahdollisuus tutustua uusin ihmisiin. Opetukset olivat hyviä. Tapahtuma antaa voimaa tulevaan,” huikkaa Kettunen.

”Ohjelma oli monipuolista. Pidin myös siitä, että kanavissa oli hyvä tasapaino, ensimmäisessä meillä oli teoriaa ja toisessa keskustelua. Tapahtumassa ruoka oli myös hyvää,” Gummerus kiittelee.

Tapahtuman järjestelyistä vastasi toista kertaa peräkkäin Hämeenlinnan Pyhän Matteuksen luterilainen seurakunta. Tapahtuman uudelleen järjestäminen samalla tiimillä samassa paikassa on ollut helpompaa edellisvuoteen nähden, mutta suuremman osallistujamäärän vuoksi käytännön asioita oli nyt enemmän hoidettavana. Tapahtumakoordinaattori Sanna Niemi iloitsee hyvin menneestä tapahtumasta.

”Oli kiva, että saatiin nuoret koolle. Tapahtumassa live, läsnä ja 24/7 -toteutuivat toivotusti. Tapahtuman volyymi oli suurempi kuin edellisvuonna, joten se toi lisää tehtävää esimerkiksi juna-asemalle kyyditettäviä oli enemmän ja talkoovoimin järjestimme suurelle joukolle aamupalan itse. Muut ruokailut tilasimme palveluntuottajalta. Haasteena oli vaikeus arvioida etukäteen, paljon nuoria lopulta tulee ja moni heistä jää yöksi. Olemme kiitollisia siitä, että talkoisiin saatiin hyvin auttajia seurakunnasta. Talkoissa oli myös sellaista väkeä, joilla ei ole tapahtuman kohderyhmän ikäisiä lapsia. Ilo oli myös seurata kun nuoret olivat mukana palvelemassa, he auttoivat mm. ohjelmissa, kioskissa, purkutöissä ja siivouksessa”.

Ensivuonna, jos Herra suo, tapahtuma järjestetään Porissa.

Elina Kinnunen

Hämeenlinna ,