Sinut on kutsuttu juhlaan Hämeenlinnaan!

Blogi
3.9.2020

Sanna Niemi
Matteuksen seurakunta

Tervetuloa viettämään valtakunnallisia nuoriso- ja kasvatustyön päiviä Hämeenlinnaan. Olemme aloittaneet tapahtuman valmistelut hyvissä ajoin ja ne ovat koronaa lukuun ottamatta edenneet kohtuullisessa myötätuulessa. Saimme käyttöömme koulun kirkkotilojemme välittömästä läheisyydestä, puhujat on rekrytoitu opettamaan kiinnostavista aiheista ja jopa Hämeenlinnan kaupunki myönsi yhteisöavustusta vanhemmuutta tukevaan ja nuoria päihteettömään toimintaympäristöön kokoavalle kristilliselle tapahtumalle!

Omasta nuoruudestani muistan ikuisesti erinäköiset ja mitä erilaisimmissa puitteissa tapahtuneet yhteiset hetket toisten kristittyjen nuorten kanssa ja hyvien opetusten äärellä.  Aikuisuus siirtää meidät saajista jakajiksi. Niinpä sinutkin aikuinen, on kutsuttu paitsi itse saamaan, myös maksamaan, kuskaamaan ja nukkumaan koulun lattialle. Vaikka reissussa rähjääntyy, on lasten ja nuorten seurassa myös hyvää pöhinää ja verrattomia oivalluksia.

Olen itse osallistunut kerran aiemmin Sinut on kutsuttu-tapahtumaan (Vantaalla) ja voin valehtelematta sanoa, että ammensin kasvatustyön kanavan annista vuoden päivät. Eikä se vuosi ollut helppo. Myös mukana olleet lapset olivat niin sanotusti ’liekeissä’ omista kokemuksistaan.

Taivaltamme varjostavat monet epävarmuudet ja huolenaiheet, tällä hetkellä yksi merkittävimmistä on väsymykseen asti korona. Tämän osalta jokainen perhekunta tekee luonnollisesti omat itsenäiset ratkaisunsa ja riskiarvionsa. Tapahtumaa lähdemme kuitenkin toteuttamaan ohjeistukset huomioiden ja sillä ajatuksella, ettei tällaista kokoontumista ole tällä hetkellä kielletty.  Lapset ja nuoret ovat eläneet tänä vuonna ennen kokemattomien eristystoimien alla: normaalin arjen sosiaaliset kontaktit ja yhteiset kokoontumiset ovat olleet monelta osin peruutettuja ja rajoitettuja.

Nyt olisi mahdollisuus ottaa hieman takaisin. Juhlavasti.

Muista ilmoittautua 16.9.2020 mennessä osoitteessa: http://www.lhpk.fi/SOK2020

Sami Niemi

Hiippakuntasihteeri

Hämeenlinna ,