Simojoen perhe siunattiin matkaan

Uutiset
8.8.2018

Pyhän Markuksen luterilaisen seurakunnan messussa 5.8.2018 vietettiin lähetysjuhlaa. Piispa Risto Soramies avustajineen siunasi matkaan Leena ja Tuomo Simojoen lähetystyöhön Keniaan. Piispa Soramies lausui rukouksen myös Simojoen perheen kunkin seitsemän lapsen puolesta. Matkaansiunaus oli hyvin konkreettinen siinäkin mielessä, että Simojoet lähtivät suoraan messusta lentokentälle ja sieltä kohti Nairobia, jossa heidän uusi kotinsa odotti.

Saarnassa piispa Soramies toi esille, miten Afrikassa kristilliset kirkot kasvavat, mutta Pohjolan kansankirkot ovat tyhjiä kristityistä ja usein tyhjiä evankeliumista.

– Miksi edelleen lähetämme lähetystyöntekijöitä Afrikkaan? Eikö olisi asiallisempaa, että Afrikasta tulisi lähetyssaarnaajia meille? Niin tulee toivottavasti vielä tapahtumaan!

– Meillä on vielä kouluja ja oppineita pastoreita ja tohtoreita, jotka voivat opettaa uusien kirkkojen pastoreita, joista on valtava pula. Meillä on myös tietotaitoa, jota kaivataan maailmalla. Simojoet on kutsuttu omilla tietotaidoillaan pitämään huolta luterilaisesta teologisesta opinahjosta, joka ei missään tapauksessa tule toimeen pelkkien opettajien voimalla. Hallinnosta ja tiedotuksesta on pidettävä hyvä huoli. Sillä tavalla Simojoet vapauttavat opettajat opettamaan tulevia pastoreita, joista on valtava pula.

Messun jälkeen vietetyssä päiväjuhlassa Tuomo ja Leena kertoivat tulevasta työstään Lutherans in Africa – järjestön palveluksessa.

Anssi Simojoki toi puheessaan esille matkaansiunaamisen merkityksen koko Lähetyshiippakunnalle.

– Olette astuneet nyt Lähetyshiippakunnan kanssa historiallisen rajaviivan yli järjestöstä kirkkoon. Luterilainen kirkko tekee lähetystyötä!  Siksi Suomen evankelisluterilainen lähetyshiippakunta tekee lähetystyötä omalla kutsumallaan ja matkaansiunaamallaan Tuomon ja Leenan lähettiperheellä.