Simeonin seurakunta muutti Oulaisiin

Uutiset
19.6.2024

Simeonin seurakunta muutti kesäkuussa Pyhänkoskelta Oulaisiin. Kuva: Sakari Hiitola

Nyt myös Pohjois-Pohjanmaalla Oulaisissa pääsee Lähetyshiippakunnan messuun. Jo yli vuosikymmenen ajan Merijärven Pyhänkoskella jumalanpalveluksia viettänyt Simeonin seurakunta siirtyi kesäkuussa kokoontumaan Oulaisten helluntaiseurakunnan Kaaritemppelissä. Ensimmäistä messua uudessa kokoontumispaikassa vietettiin viime sunnuntaina.

Parempiin puitteisiin

Simeonin seurakunnan seurakuntaneuvoston puheenjohtaja Sakari Hiitola kertoo, että tilakysymys oli ollut jo pitkään esillä. Konkreettisia toimia ei kuitenkaan uskallettu tai osattu aiemmin tehdä. Vanha tila oli periaatteessa toimiva, mutta työläs käyttää:

– Etenkin talvisin lämmitys puilla oli aikaa vievää. Pyhänkoski oli myös vähän syrjässä ja sisävessojen puuttuminen saattoi rajoittaa kauempaa matkustavien intoa tulla messuun.

Hiitola kertoo, että seurakunta oli haaveillut pitkään myös paremmista pyhäkoulutiloista, joita Pyhänkosken rukoushuoneelle ei ollut mahdollista saada.

Tänä vuonna ratkaisu ongelmiin löytyi. Seurakunnassa päätettiin toimia ja kyseltiin muutamaa mahdollista vaihtoehtoa. Etenkin yksi tila yllätti positiivisesti:

– Suureksi yllätykseksemme tilojen vuokraamiseen suhtauduttiin todella lämpimästi. Mahdollisuuksia on nyt vaikka mihin, koska erilaisia tiloja on monipuolisesti käytettävissä ja sijainti parempi, Hiitola iloitsee.

Vaivannäkö palkittiin

Ensimmäistä messua Oulaisissa vietettiin sunnuntaina 16. kesäkuuta. Hiitola kertoo, että ennen sitä heitä jännitti, miten ihmiset ottavat muutokset vastaan:

– Positiivisesti saimme kuitenkin yllättyä, koska messuun tuli useampia uusia kasvoja. Kävijämäärä oli 39, kun Pyhänkoskella se vaihteli kahdenkymmenen molemmin puolin.

Uudet tilat vaikuttivat toimivilta. Tavaroiden siirtelyä on aiempaa enemmän, mutta Hiitola uskoo, että homma saadaan toimimaan, kunhan talkooväki vakiintuu. Hän iloitsee myös hyvin alkaneesta yhteistyöstä vuokranantajan kanssa:

– Useampi helluntaiseurakunnassa vaikuttava on käynyt sanomassa, kuinka iloisia he ovat tästä yhteistyöstä. Odotamme innolla tulevaa!

Messuja jatkossa myös Raahessa

Ensimmäisen messun Oulaisissa toimitti pastori Jimmy Svenfelt. Kuva: Sakari Hiitola

Simeonin seurakunnan vastuupastori Jimmy Svenfelt kertoo olevansa kiitollinen, miten hienosti muuttoon liittyvät asiat lopulta järjestyivät. Raahen suunnalta Pyhänkosken messuissa käyneiden seurakuntalaistenkaan ei tarvitse surra pitkittynyttä messumatkaa. Kävi nimittäin niin, että keväällä Raahessa ryhdyttiin puuhaamaan Lähetyshiippakunnan toimintaa. Jos Jumala suo, siellä vietetään messua ensi syksynä. Simeonin seurakunnassa ei näistä suunnitelmista tiedetty, mutta uutinen otettiin hyvillä mielin vastaan.

– Ajoitus tuntuu johdatukselta, Svenfelt huokaa. Kaksi henkilöä meidän seurakunnastamme on mukana järjestämässä toimintaa Raaheen. Heidän kokemuksestaan on varmasti iso apu siellä.

Seuraavaa Simeonin seurakunnan messua Oulaisissa vietetään sunnuntaina 30.6. klo 15. Kaaritemppelin osoite on Kaarikatu 7. Lue lisää Simeonin seurakunnasta täältä.

Pauliina Pylvänäinen

Hiippakuntasihteeri