Seurakuntapäivässä pysähdyttiin vanhurskauttamisen äärelle

Uutiset
8.10.2022

Lähetyshiippakunnan Pohjoisen rovastikunnan seurakuntapäivä järjestettiin lauantaina 8. lokakuuta Oulussa. Väkeä paikalle saapui nelisenkymmentä osallistujaa pienen kirkkomme suurimmasta rovastikunnasta –– Sodankylästä aina Kajaaniin saakka. 

Teemaksi seurakuntapäivään valikoitui aina ajankohtainen aihe ja opinkohta, eli vanhurskauttaminen. Piispa Matti Väisänen on kirjoittanut erinomaisen kirjasen Jumalalle kelpaaminen – Syntisen vanhurskauttaminen ja pelastuminen. Näitä kirjoja on myynnissä seurakunnissamme ja tämän kirjan pohjalta myös vanhurskauttamista yhdessä lähestyimme seurakuntapäivässä. 

Vaikka kyseessä on opinkohta, joka luterilaisille pitäisi olla takaraivoon taottu ja alitajuntaan asennettu, on silti elintärkeää pysähtyä tuttujenkin teemojen kohdalle ja jakaa ajatuksia kanssakristittyjen seurassa. Pastorit Antti, Hannu ja Mika alustivat kukin aiheen tiimoilta ja kuinkas muutenkaan, rautaisella otteella ja raikkaasti Jumalan Sanaa seurakunnalle jakaen. Alustusten ja opetusten yhteydessä keskusteltiin ja yleisön toivomuksesta hakeuduttiin ryhmiin, joissa oli muitakin kuin oman seurakunnan edustajia. 

Eipä seurakuntapäivä pelkästään opetusten parissa kulunut, vaan keittiölle koottu tiimi jakoi meille myös luotuisuuden jokapäiväistä leipää. Pöydät oli laitettu koreaksi mitä maukkaimmilla antimilla. Kahvihampaankin kolotukseen kukin sai tarvitsemansa. Sali täyttyi iloisesta ”porinasta”, kuten Oulussa tavataan sanoa. 

Seurakuntapäivä alkoi ja päättyi rukoushetkeen. Lauloimme päivän mittaan monia tuttuja virsiä Luterilaisista virsistä ja vanhurskauttamisen teeman äärellä nämä virsien sanatkin avautuivat jälleen kerran taas aivan uudella tavalla. 

Timoteuksen seurakunnasta Oulusta rohkaisemme myös muita Lähetyshiippakunnan seurakuntia järjestämään vastaavia tai aivan muunlaisia kokoontumisia. Seurakunnan keskus on sunnuntain messussa ja tämän lisäksi seurakuntien perhe-elämän kannalta on tärkeää ja virkistävää kokoontua yhteen muissakin tilanteissa.