Tampere: Pyhän Johanneksen luterilainen seurakunta

Kokoonnumme messuun joka sunnuntai klo 11 osoitteessa Ilomäentie 5 (Tampereen Adventtikirkolta vuokratut tilat).

Johanneksen seurakunta on osa Suomen Luther-säätiön jumalanpalvelusyhteisöjen verkostoa Suomessa. Siten työnäkynämme on rakentaa kirkon sisällä raamatullista luterilaista jumalanpalvelusyhteisöä, jossa saamme virvoitusta sanan saarnassa ja ehtoollisen sakramentissa. Koska Kristus kohdataan näissä armonvälineissä, jumalanpalvelus on hengellisen elämämme keskus. Siellä ylösnoussut ja läsnä oleva Kristus palvelee ja ravitsee meitä.

Viikon kohokohta

Evankeliumin saarna ja ehtoollinen on tarkoitettu yhteen. Ilman ehtoollista evankeliumi voitaisiin ymmärtää vain yhtenä uskonnollisena viestinä muiden joukossa. Ilman evankeliumin saarnaa ehtoollinen voitaisiin ymmärtää vain yhtenä uskonnollisena riittinä maailmassa. Mutta evankeliumi ja ehtoollinen ovat jotakin enemmän. Molemmat sisältävät saman lahjan, syntien anteeksiantamuksen. Ne eivät ole ainoastaan viesti ja seremonia, jotka kertovat anteeksiantamuksesta. Niissä ON itse anteeksiantamus! Siksi sunnuntai on meille viikon kohokohta.

Kristittyjen yhteyttä…

Me Johanneksen seurakunnassa haluamme olla, mitä uskovat ovat aina olleet apostolien ajoista (Apt. 2:42) lähtien: raamattu-, rukous- ja ehtoolliskristittyjä. Ehtoollisella Kristus liittää meidät itseensä, toinen toisiimme sekä pyhään, yhteiseen kristilliseen uskoon ja kirkkoon aina ja kaikkialla. Ehtoollisyhteys on ilmaus syvimmästä mahdollisesta yhteenkuuluvuudesta ja yksimielisyydestä. Tahdommekin seurakunnassamme piirtää esiin Jumalan lasten perheyhteyttä.

…vauvasta vaariin

KasteHaluamme elää seurakuntana, jossa jokaisella jäsenellä on oma paikkansa ja jossa kristittyjen yhteys voi ulottua messun jälkeen arkielämään asti. Lähtölaukaus tähän on messun jälkeen kirkkokahveilla. Kehitämme messujen lisäksi myös muuta toimintaa, kuten raamattupiirejä, keskusteluiltoja, raamattuluentoja, yhteisöpäiviä, kimppalounaita, seuroja, ym.

Seurakunnan ikäjakaumaa voisi luonnehtia laajaksi ja nuorekkaaksi; kävijöitä on vauvasta vaariin. Lapsille pyritään järjestämään messun yhteydessä pyhäkoulu.

Paimen paikalla tai paikalle

Jos sinulla on asiaa hengellisestä elämästä tai Johanneksen seurakunnasta, ota yhteyttä seurakunnan pastoriin Esko Murtoon. Kasvokkain voit keskustella paimenen kanssa sunnuntaisin ennen messua tai sen jälkeen. Lisäksi Esko-papin tavoittaa puhelimitse tai sähköpostilla. Hänet voi myös kutsua Tampereen Viialasta paikan päälle kylään.

Tule mukaan virvoittumaan anteeksiantamuksen ja pelastuksen lähteellä ja myös osallistumaan seurakunnan toimintaan ja rakentamiseen!

Tapahtumat

Pastori

Tilisiirron tiedot

Saaja: Suomen Luther-säätiö

Tili: FI59 1023 3000 2354 52

Viite: 5995

Tilisiirtolomake: PDF

Virtuaaliviivakoodi: 459102330002354520000000000000000000000000005995000000

 
Tampere, Johanneksen seurakunta: 21920

Seurakunnan vastuunkantajille:

Seurakunnan tapahtumien kolehtitilitykset, muut tulot ja kirjamyynnit tilitetään tilille:
Saaja: Suomen Luther-säätiö
Tili: FI19 1012 3000 2092 60
Viitteet
Kolehdit: 5982
Muut tulot: 5979
Kirjamyynnit: 4200