Rauma: Pyhän Marian luterilainen seurakunta

Messut koronarajoitusten aikana

Päivitetty 24.2.2021 klo 14.15.

Rauman sosiaali- ja terveysvaliokunta on 21.2.2021 antanut kiristyneestä koronatilanteesta johtuen uusia suosituksia. 14.3.2021 asti Raumalla järjestettävien yleistötilaisuuksien henkilömäärä rajataan enintään kuuteen henkilöön ja ykistyistilaisuuksien järjestämistä vältetään.

Keskiviikkona 24.2.2021 kaupunki tiedotti, että Raumalla otetaan käyttöön tartuntatautilain uusi 58 c-pykälä. Pykälä velvoittaa mm. varmistamaan julkisissa tilaisuuksissa mahdollisuuden käsien puhdistamiseen sekä turvavälien pitämiseen. Kaupunki antaa vielä myöhemmin tarkemmat ohjeet tartuntatautilain soveltamisesta.

Seurakuntamme odottaa uusia ohjeita, ja tekee tarvittavat muutokset ja toimenpiteet, jotta jumalanpalvelustoiminta voisi jatkua.

Toistaiseksi Pyhän Marian luterilaisen seurakunnan jumalanpalvelukset järjestetään korkeintaan kuuden hengen ryhmissä. Poikkeuksen muodostavat yli kuuden hengen lapsiperheet, joista kukin perhe katsotaan omaksi ryhmäkseen ilmoittautumisissa. Jos siis ryhmässä on kuusi vapaata paikkaa jäljellä, lapsiperhe voi varata itselleen kuusi paikkaa, vaikka perheenjäseniä olisi enemmän. Yli kuuden hengen lapsiperheet eivät voi ilmoittautua ryhmään, jos ryhmään on tullut jo muita ilmoittautumisia.

Ensi sunnuntaina on kaksi sanajumalanpalvelusta, kuten on jo etukäteen sovittu ja ilmoitettu. Jumalanpalvelukset ovat klo 15 ja klo 16, ja ne toimittaa pastori Martti Vaahtoranta. Kuhunkin jumalanpalvelukseen on kaksi kuuden hengen ryhmää, joihin ilmoittaudutaan etukäteen. Ilmoittautuminen aukeaa torstaihin mennessä.

Sunnuntaina 7.3. on tarkoitus järjestää useampi messu niin, että kaikilla on mahdollisuus päästä ehtoolliselle. Messujen toteutuksesta ja aikatauluista ilmoitetaan ensi viikon aikana.

Suositusten mukaisesti myös 1.3. suunniteltu varhaisnuortenilta siirtyy myöhempään päivään. Uusi päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin.

 Messujen toteutus

Kuuden hengen messuissa hyödynnetään kirkkosalin lisäksi alakerran kahvitilaa. Kahvitilassa on oma äänentoistonsa, jonka kautta voi kuunnella kirkkosalin jumalanpalvelusta.

Messussa sovelletaan Luterilaisten virsien Rukoushetki sairaan luona-kaavaa, johon kuuluu myös ehtoollinen (Luterilaisia virsiä, s. 529–533). Virret voidaan jättää kokonaan pois.

Messuun osallistuu samanaikaisesti kaksi ryhmää. Toinen ryhmä on yläkerran kirkkosalissa ja toinen alakerran kahvitilassa. Ehtoollinen toteutetaan siten, että ensimmäiseksi kirkkosalin ryhmä saapuu ehtoolliselle. Ehtoollisen jälkeen ryhmä siunataan, jonka jälkeen se poistuu kirkosta. Kun ryhmä on poistunut, alakerran ryhmä kutsutaan saapumaan kirkkosaliin ehtoolliselle. Ehtoollisen jälkeen heidätkin siunataan, jonka jälkeen he poistuvat kirkosta.

Messun kesto on n. 30 minuuttia.

Saarna toteutetaan n. 5–10-minuutin katekismusopetuksena/-saarnana. Mikäli sinulla on Lähetyshiippakunnan katekismus, ota se mukaasi kirkkoon tullessasi.

 Messujen ajankohdat ja ilmoittautumisohjeet

Messuihin ilmoittaudutaan erikseen ilmoittautumislomakeella. Ilmoittautumisessa pyydetään valitsemaan ensi sijassa ryhmä klo 14 tai 15 messusta. Klo 16 ryhmiin voi ilmoittautua, mikäli aiemmissa ryhmissä ei ole tilaa tai mikäli muu kellonaika ei sovi.

Ilmoittautumislinkit löydät alta.

 2. paastonajan sunnuntai

Sanajumalanpalvelus klo 15

  • Ryhmä 1 (yläkerta). PERUTTU
  • Ryhmä 2 (alakerta). PERUTTU

Sanajumalanpalvelus klo 16

  • Ryhmä 3 (yläkerta). PERUTTU
  • Ryhmä 4 (alakerta). PERUTTU

Pyhän Marian luterilainen seurakunta kokoontuu sunnuntaisiin ja juhlapyhinä messuun Rauman vapaaseurakunnan tiloissa (Myllymäenkatu 1 a).

Seurakunta käyttää vuoden 1933/38 raamatunkäännöstä ja veisaa virret vuoden 1986 virsikirjan ohella Luterilaisia virsiä-kirjasta.

Liturgia noudattaa Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan messujärjestystä. Siihen liittyvässä yhteisessä ripissä tunnustetaan synnit ja kuullaan synninpäästö. Ehtoollisella nautitaan Kristuksen tosi ruumis ja tosi veri syntien anteeksiantamiseksi.

Saarnan aikana pidetään lapsille pyhäkoulu, ja jumalanpalveluksen jälkeen on tarjolla kirkkokahvit. Henkilökohtaiseen sielunhoitoon ja rippiin on mahdollisuus ennen tai jälkeen jumalanpalveluksen.

Voit myös sopia erikseen tapaamisen pastorin kanssa. Häntä sitoo vaitiolovelvollisuus sielunhoidollisia keskusteluja ja rippiä koskien.

Seurakunnan pastorina toimii Jukka Peranto.

Löydät meidät myös Facebookista.

Tapahtumat

Pastori

Tilisiirron tiedot

Saaja: Suomen Luther-säätiö

Tili: FI59 1023 3000 2354 52

Viite: 7964

Tilisiirtolomake: PDF

Virtuaaliviivakoodi: 459102330002354520000000000000000000000000007964000000

 
Rauma, Pyhän Marian seurakunta: 23711

Seurakunnan vastuunkantajille:

Seurakunnan tapahtumien kolehtitilitykset, muut tulot ja kirjamyynnit tilitetään tilille:
Saaja: Suomen Luther-säätiö
Tili: FI19 1012 3000 2092 60
Viitteet
Kolehdit: 7977
Muut tulot: 7980
Kirjamyynnit: 4200