Toiminta – Joensuu

Millaista jumalanpalveluksessamme on?

Kokoonnumme messuun sunnuntaisin osoitteessa Ilmarisenkatu 1 (Adventtikirkon tiloissa).
Kun astut sisään, pastori toivottaa sinut tervetulleeksi jo ovella. Jumalanpalvelukseemme on aivan jokainen tervetullut tutustumaan riippumatta siitä mihin kirkkokuntaan hän kuuluu, tai kuuluko mihinkään kirkkoon, ja riippumatta siitä uskooko Jeesukseen vai ei. Kun olet saanut takkisi naulakkoon, voit halutessasi jättää aulan esirukouslaatikkoon rukousaiheesi, joka rukoillaan esirukouksen yhteydessä. Samalta pöydältä saat virsikirjan ja vihkosen messun kulusta. Laulamme virsikirjan lisäksi usein myös Luterilaisia virsiä -kirjasta. Messussamme lauletaan paljon sekä virsiä, rukouksia että ylistystä.

Jumalanpalveluksemme etenee noudattaen tuttua luterilaista liturgiaa. Messun peruspilarit ovat sana-osio ja ehtoollis-osio. Raamatun lukukappaleet kuuntelemme seisten kunnioituksesta Jumalan sanaa kohtaan. Saarna kestää n. 20 minuuttia. Sitä ennen päivän virren aikana pyhäkoululaiset lähtevät kulkueena pyhäkouluun saarnan ajaksi. Messuissa on pyhäkoulu mahdollisimman usein. Keväällä -22 pyhäkouluja pidettiin noin kerran kuukaudessa. Toivottavasti syksyllä löydämme mukaan lisää vapaaehtoisia pyhäkoulun pitäjiä ja siten pyhäkoulutkin pidettyä useammin. Kesän ajan pyhäkoulu on useimmiten tauolla.

Kolehti on täysin vapaaehtoinen ja se kerätään aina oman seurakuntamme työn mahdollistamiseksi, sillä taloudellisesti olemme omavaraisia, emmekä saa rahoitusta ulkopuolelta.
Yhteisen esirukouksen jälkeen alkaa ehtoollisosio. Ehtoollispöytämme on avoin kaikille kastetuille uskoville, jotka katuvat syntejään ja haluavat elämässään ja uskossaan seurata Raamattua ja luterilaista tunnustusta. Ehtoolliskoulumme käyneille lapsille jaetaan ehtoollinen, muut lapset voi tuoda alttarille siunattaviksi. Pastoria voi rohkeasti vetää hihasta ennen messun alkua, jos ehtoolliskäytännöstämme on kysyttävää. Ehtoollisella käytämme normaalisti alkuseurakunnalliseen tapaan yhteismaljaa ja jokaiselle pöytäkunnalliselle lausutaan erikseen päästösanat. Ehtoollinen voidaan jakaa myös esimerkiksi siten, että pastori kastaa siunatun ehtoollisleivän siunattuun maljaan ja jakaa seurakuntalaiselle. Armopöydässä meillä ei ole kiire, vaan haluamme rauhassa ottaa vastaan Kristuksen ruumiin ja veren syntien anteeksiantamiseksi.

Messun jälkeen vietämme kirkkokahvit. Messuissamme käy tällä hetkellä n. 30-75 henkeä. Meitä on läsnä kaikenikäisiä, vauvasta vaariin. Valtaosa seurakuntalaisista on nuoria aikuisia ja lapsiperheitä.

Emme ole täydellisten pyhien seurakunta, vaan syntisten lauma, joka sunnuntai toisensa perään haluaa kokoontua anteeksiantamuksen ja uudistuksen lähteelle Kristuksen lahjojen ääreen. Rukouksemme on, että sinäkin voisit löytää turvallisen ja hengellisesti hoitavan kodin seurakunnastamme. Tervetuloa tutustumaan!

Muu toiminta
Messu on seurakuntamme päätoimintamuoto ja kristillisen elämämme keskus. Siitä kumpuaa, ja sen ympärille on syntynyt ja yhä syntyy myös muuta toimintaa riippuen yhteisön jäsenten omasta halusta ja aktiivisuudesta. Säännöllisesti kokoonnutaan seurakunnan yhteisiin raamattupiireihin, katekismuspiireihin ja miesten- ja naisten iltoihin.  Erilaisia seurakuntapäiviä järjestetään myös säännöllisesti. Pastori myös vierailee pyydettäessä mielellään erilaisissa pienpiireissä opettamassa. Ole rohkeasti yhteydessä jos haluat kysyä lisää toiminnasta tai sinulla on ehdotuksia seurakunnan toiminnan kehittämiseksi.

 

IMG_5250