Seinäjoella jatkossa kaksi messua sunnuntaisin

Uutiset
23.3.2017


”Niin ei siis istuttaja ole mitään, eikä kastelijakaan, vaan Jumala, joka kasvun antaa” (1. Kor.3:7).

Seinäjoella on ihmetellen ja kiitollisena katsottu, miten Jumala on antanut myös lukumäärällistä kasvua seurakuntaamme. Luukkaan luterilaisen seurakunnan kävijämäärät ovat jo pitkään ylittäneet kirkkotilojemme rajat. Uusia isompia tiloja on vuosien ajan etsitty tuloksetta.

Viime vuoden aikana havahduimme siihen, että seurakunnan väkimäärän pitkään jatkunut kasvu oli pysähtynyt, sillä istumapaikkoja ei enää kaikille riittänyt. Monen uuden tulijan palaute oli, että seurakuntaamme ei mahdu ja suureen väkijoukkoon helposti katoaa ilman, että kukaan huomaa uutta kirkkovierasta.

Siksi asiaan oli pikaisesti puututtava. Ensimmäisenä adventtina 2016 aloimme ensi kertaa pohtia jotain muuta vaihtoehtoa kuin isompia tiloja. Kun joitakin vuosia sitten Helsingin Pyhän Markuksen seurakunta oli vastaavassa tilanteessa, alkoi osa seurakuntalaisista rakentaa uutta seurakuntaa Espooseen ja myöhemmin myös Vantaalle. Nyt pääkaupunkiseudulla on kolme kasvavaa seurakuntaa yhden ison ja täynnä olevan seurakunnan sijaan. Tästä rohkaistuneena päätimme yhteisten keskustelujen ja kyselyjen jälkeen alkaa rakentaa toista jumalanpalvelusyhteisöä Seinäjoelle.

26.3. alkaen Luukkaan seurakunnalla on jatkossa kaksi messua samassa kirkkotilassa (Kauppaneliö 13 as.3). Ensimmäinen messu on tavalliseen tapaan klo 11 ja toinen iltapäivällä klo 16. Mukaan iltapäivämessujen rakentamiseen ilmoittautui heti n. 30 seurakuntalaista. Jos Herra suo, iltapäivän jumalanpalvelusyhteisö järjestäytyy joskus vielä omaksi seurakunnakseen, ja näin Lähetyshiippakunnalla olisi kaksi seurakuntaa Seinäjoella.

Nyt sekä aamupäivän että iltapäivän messuihin kokoontuvilla yhteisöillä on edessään uusi innostava lähetysprojekti, jossa rakennetaan kahta kutsuvaa seurakuntaa, joissa molemmissa on tilaa, ja joihin Jeesus voi uskoa hengellistä kotia vailla olevia.

Muistakaa rukouksin tätä lähetysprojektiamme ja kertokaa eteenpäin viestiä: Nyt Luukkaan seurakuntaan taas mahtuu!