Saloon Apostoli Johanneksen luterilainen seurakunta

Uutiset
19.9.2022

 

Keskiviikkona 14.9. Perniön Lintilässä kokoontui innostunutta väkeä Lähetyshiippakunnan Salon seurakunnan perustamiskokoukseen. Jumalanpalveluksia on pidetty jo aiemmin, mutta nyt seurakunta järjestäytyi virallisesti ja sen jäseneksi voi liittyä. Kokousta oli johtamassa hiippakuntadekaani Joel Kerosuo ja kuultiin myös piispa Juhana Pohjolan tervehdys Afrikasta saakka. Uusi seurakunta sai nimekseen Apostoli Johanneksen luterilainen seurakunta. Seurakunnan pastoreiksi kutsuttiin Eero Kaumi ja Sakari Korpinen. Seurakunnan isäntänä ja suntiona toimii Lasse Kaikkonen.

Alkuhartaudessa Korpinen puhui Apostolien tekojen kohdasta 2:42. ”Apostolien teoissa kuvataan, kuinka seurakunta kokoontui apostolien opetuksen äärelle, yhteiseen seurakunnan rukoukseen ja viettämään ehtoollista. Siitä käsin sai rakentua myös Jumalan perheväen yhteys. Tällä näyllä mekin haluamme rakentaa ja kutsua mukaan.”

Järjestäytymisen jälkeen seurakunnan jäsenhakemus käsitellään virallisesti seuraavassa Lähetyshiippakunnan hiippakuntaneuvoston kokouksessa. Tällä hetkellä Lähetyshiippakuntaan kuuluu 40 seurakuntaa. Tämän lisäksi jumalanpalveluksia pidetään neljällä paikkakunnalla, jotka eivät vielä ole järjestäytyneitä.