Sakkeuksen luterilainen seurakunta täytti 10 vuotta

Uutiset
13.6.2017

Helluntaina 4.6.2017 vietettiin suurta juhlaa ja liput liehuivat koko Suomen lipputangoissa. Virallisen liputuksen syynä taisi olla Puolustusvoimain lippujuhlan päivä, mutta me Porissa iloitsimme Sakkeuksen luterilaisen seurakunnan 10-vuotispäivästä.

Juhlapäivämme alkoi piispanmessulla. Saarnassaan piispamme Risto Soramies muistutti Pyhän Hengen tärkeimmästä ja mieluisimmasta tehtävästä, joka ei ole ihmeiden ja merkkien aikaansaaminen, vaan Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen kirkastaminen. Siksi myös helluntain todellinen Herra on Jeesus.

Messun jälkeisen päiväjuhlan juonsi paimenemme Miika Nieminen ja juhlan aikana saimme nauttia kahdenkin eri jousitrion taitavista esityksistä. Tervehdykset lausuivat vuokraisäntämme Porin Vapaaseurakunnan pastori Mika Tapio sekä Sakkeuksen seurakunnan perustajajäsen Teresa Rantanen. Puhee päiväsankarille (seurakunnan 10-vuotishistoriikin) oli valmistellut rovasti Markku Sumiala, joka toimi Sakkeuksen paimenena ensimmäiset kuusi vuotta. Hän kertoi, että ”Sakkeus” ei ollut ainoa nimivaihtoehto uudelle seurakunnalle. Se voitti kilpailevan ehdotuksen, koska ”Andreas” oli Porin murteella mahdotonta lausua oikein.

Pienen tauon jälkeen väki siirtyi juhlatalo Mekaniin.  Mekani on Björneborgs Mekaniska Werkstad -konepajan vuonna 1871 valmistunut, kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus Porin jokirannassa. Iltajuhlan juonsi isäntämme Vesa Vaahtoranta, joka iloksemme oli ottanut myös sellonsa mukaan. Häntä säesti pianolla puolisonsa, kanttorimme Anneli Vaahtoranta. Herkullisen illallisen lomassa veisattiin voimallisesti Luterilaisista virsistä ja kuultiin useita puheenvuoroja (Antti Kiviranta, Jukka Peranto, Anssi Simojoki, Risto Auerma ja Ilpo Sinkko). Mieleenpainuva oli myös piispattaren lämmin muisto vuosikymmenten takaa: pyhäkoulussa esitetty koskettava kertomus Sakkeuksesta. Tilaisuus päättyi piispan lausumaan Herran siunaukseen.

Me sakkeuslaiset olemme kiitollisia siitä, että kirkon Herra on antanut seurakunnallemme elämän ja runsaasti ravinnut meitä jo 10 vuoden ajan. On löytynyt Miika-paimen hoitamaan laumaa, suntiotiimi valmistelemaan kirkko messuihin. Kolehdit on kerätty ja laskettu, pyhäkouluihin on riittänyt lapsia ja opettajia, kirkkokahveja on nautittu ja uskollinen siivoustiimimme on varmistanut, että vuokraisäntämme pysyy tyytyväisenä. Ensimmäiset 10 vuotta ovat takana ja Sakkeuksen tulevaisuus hyvän Herramme kädessä.

Lilli Lanki