Rovaniemellä 10-vuotta messujen aloittamisesta

Uutiset
23.1.2020

Viime sunnuntaina 19.1. tuli Rovaniemellä vastaan merkkipaalu. Ensimmäistä messua Luther-säätiön puitteissa vietettiin nimittäin 17.1.2010. 

Tämän merkkipäivän yhteyteen sopi hienosti, että 19.1. sattui Pyhän Henrikin muistopäivä. Henrikin aikana 1100-luvulla oli Suomeen muodostunut katolisen kirkon Suomen lähetyshiippakunta. Lähetystyöntekijät, Henrik yhtenä heistä, saapui perustamaan Suomeen alttareita ja saarnatuoleja. Saimme kokea olevamme kirkon suurella jatkumolla. Olemme osa lähetystyötä, kun hakeudumme tänään oikeiden alttarien ja saarnatuolien ääreen. Lähetystyöhön vaaditaan koko seurakunta. Stefanoksen luterilainen seurakunta on Rovaniemelle aikanaan perustettu paitsi paikallisten innolla ja aktiivisuudella, myös sen tuen avulla, jota Oulusta työhön annettiin. Täältä puolestaan on mahdollistunut seurakuntien perustaminen Sodankylään, Meri-Lappiin ja Utsjoelle.

Kirkkokahveilla saatiin maistella runsaita antimia, ja sen jälkeen pysähdyttiin hetkeksi työn alun muisteluiden ääreen. Moni oli myös näitä muistoja kirjoitellut seurakunnan kirjettä varten. Kutsunkin sinut lukemaan oheisesta kirjeestä muistoja matkan alusta ja vähän sen varreltakin. Kirjeen pääset lukemaan oheista kuvaa klikkaamalla.