Richard Eklund paimeneksi Pietarsaareen

Uutiset
6.9.2021

Richard Eklund

Lähetyshiippakunnan Pietarsaaren ruotsinkielinen seurakunta Sankt Jakob sai uuden paimenen sunnuntaina 5.9.2021. Piispa Juhana Pohjola asetti avustajineen pastori Richard Eklundin seurakunnan vastaavaksi pastoriksi. Iltamessuun oli kokoontunut 65 seurakuntalaista, joista suurin osa oli lapsia ja nuoria.

Piispa Juhana Pohjola asettaa Richard Eklundin Sankt Jakobin seurakunnan pastoriksi. Avustajina Patrik Saviaro ja Jimmy Svenfelt.

Installaatiopuheessaan piispa rohkaisi Nehemian kirjan lukukappaleen sanoin uutta seurakunnan paimenta avaamaan kirjan.

– Esran tavoin saat avata kirjan tämän Jumalan kansan keskellä. Avaa kirja julistaaksesi tässä saarnatuolissa Jumalan suuria tekoja Kristuksessa Jeesuksessa. Avaa kirja lukeaksesi ehtoollisen asetussanat syntien anteeksiantamuksen ateriaa varten. Avaa kirja kastaaksesi Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Avaa kirja, jotta voit rukouksin vedota Jumalan omiin lupauksiin. Avaa kirja nuorille ja vanhoille, uskoville ja ei-uskoville varoittaaksesi ja lohduttaaksesi Pyhän Hengen antamin sanoin. Sillä jos Jumalan sanan kirja pysyy suljettuna, mistä silloin kuulemme armon evankeliumin äänen. Omasta sydämestäkö? Ympäröivästä maailmastako? Emme varmasti. Mutta kun sinä avaat Jumalan sanan kirjan, silloin taivas avautuu meille. Sillä avattu kirja avaa meille Kristuksen avatut kädet ja lahjoittavat syntien anteeksiantamuksen.

Richard Eklund on vihitty pastoriksi Inkerin kirkossa. Hän on palvellut useita vuosia nuorisotyössä Laestadianernas Fridsföreningas Förbundissa Pietarsaaressa. Lähetyshiippakunnan konsistori on hyväksynyt Richardin pappiskollegion jäseneksi ja St. Jakob seurakunta kutsui hänen jäsenkokouksessaan paimeneksi.

Seurakunnan uusi pastori julisti tulossaarnassaan Kristuksen soveliaasta ikeestä.

– Kristuksen ies on Vapahtajan ies. Vapahtajamme kärsii ja kuolee Golgatan ristillä. Hän kantaa sinun taakkasi, syntisi ja velkasi. Hänen sovitustyönsä kautta sinulla on syntien anteeksiantamus, vanhurskaus ja iankaikkinen elämä. Jeesuksen Kristuksen ies on sovelias, koska hän on kantanut sitä ensin.

St. Jakobin seurakuntaa palvellut pastori Patrik Saviaro jatkaa seurakunnassa palvelua oman toimensa ohella.

Linkit:
– Haastattelu: Pyhäkön lamppu 4/2021 (ruotsiksi)
– Installaatiomessu Sankt Jakobin seurakunnan Youtube-kanavalla: