Porissa nostettiin lippua kristillisen kasvatuksen puolesta

Uutiset
12.11.2019

Päivi Räsänen esitelmöi nuorten kristillisestä kasvatuksesta ajan arvomyrskyjen keskellä

Porissa järjestettiin lauantaina 9.11.2019 kristillisen kasvatuksen seminaari otsikolla “Rakkaus etsii nuorta”. Ajankohtainen teema yhdistää arvokonservatiiveja kristittyjä yli kirkkokuntarajojen. Tästä syystä seminaari järjestettiin kristittyjen yhteisenä ponnistuksena. Puheenvuoron pitäjiä oli luterilaisen kentän lisäksi helluntai- ja vapaakirkosta. Käytännön järjestelyt olivat Sakkeuksen luterilaisen seurakunnan vastuulla.

Aamupäivällä nuorten hyvin- ja pahoinvoinnista luennoi nuorisopsykiatrian dosentti Kirsi-Maria Haapasalo-Pesu. Kaksiosaisessa esityksessä hän puhui lapsen ja nuoren psyykkisestä kehityskaaresta ja toiseksi nuorten henkisen pahoinvoinnin ilmenemisestä sekä mahdollisista taustatekijöistä. Yhteisen keskustelun avasi Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen pastori Johan Helkkula. Pyydetyssä puheenvuorossa Helkkula luotasi nuorten maailmaa rippikoulukokemuksensa pohjalta. Nuorten pahoinvointiin hän liitti perheiden vaikeudet.

Iltapäivällä esitelmöi poliittisen keskustelun myrskynsilmään joutunut lääkäri, kansanedustaja, Päivi Räsänen. Hän keskittyi kristittyjen rohkaisemiseen ajan arvomurroksen keskellä. Räsäsen viesti oli selkeä: Päät rohkeasti pystyyn yhteiskunnallisen ilmapiirin kylmenemisestä huolimatta! Räsänen otti kantaa moniin kristillistä arvopohjaa uhkaaviin ilmiöihin. Hän alleviivasi demokraattisen yhteiskunnan perustavia arvoja, sanan- ja uskonnonvapautta. Kristillisen arvopohjan ja kulttuuriperinnön olemassaolon oikeus nousi myös vahvasti esille. Räsänen kehotti kuulijoitaan myös armosta elämiseen. Kristitylle vanhemmalle kuuluvat syntien anteeksiantamus ja Jumalan armo Jeesuksessa. Pyydetyn kommentin Räsäsen esitykseen piti Porin vapaaseurakunnan pastori Mika Tapio. Hän korosti uskon todeksi elämistä arjen keskellä. Tapio muistutti päivittäisen rukouksen ja perheen oman hartauselämän merkityksestä.

Seminaari kokosi Porin yliopistokeskuksen isoon auditorioon kristittyjä yli järjestö- ja kirkkokuntarajojen noin 130 henkeä. Kotiin lähti rohkaistunutta väkeä.