Pohjoismaisten piispojen kokous Koinoniassa

Uutiset
3.9.2014

Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan edustajat tapasivat pohjoismaisten sisarhiippakuntien väkeä Koinonia-keskuksessa Helsingissä 2.-3.9. pidetyssä kokouksessa. Kokouksen tarkoituksena oli kuulumisten vaihtaminen ja tulevien yhteistyömahdollisuuksien kartoittaminen.

– Kuljemme samalla tiellä niin Norjassa, Ruotsissa kuin Suomessakin. On tärkeä että olemme toistemme tukena etsimme yhteistä ääntä, jolla annamme todistuksen myös maailmalle, piispa Risto Soramies sanoi.

– Käytännössä kukin kirkko toimii usein yhden kansan ja maan parissa, mutta perimmältään kirkko ei sitoudu eikä rajoitu kansakuntiin tai valtioiden rajoihin. Senkin tähden on tärkeä, että etsimme ja ylläpidämme tällaista yhteyttä.

Mukana kokouksessa oli myös Saksan itsenäisen evankelisluterilaisen kirkon (SELK) piispa Hans-Jörg Voigt, joka toimii myös tunnustuksellisten luterilaisten kirkkojen muodostaman kansainvälisen neuvoston (International Lutheran Council) puheenjohtajana.

”Tulevaisuudessa Lähetyshiippakunta voisi olla jäsenenä ILC:ssä”

– Seuraamme kiinnostuneina tunnustuksellisten hiippakuntien toimintaa Pohjoismaissa ja tahdomme syventää yhteydenpitoa teidän kanssanne.

– Tulevaisuudessa Lähetyshiippakunta voisi olla myös jäsenenä ILC:ssä, ja se olisi siunaukseksi meidän yhteisöllemme, piispa Voigt totesi.

kuva paikalla olleista piispoista

Saksan itsenäisen luterilaisen kirkon piispa ja ILC:n puheenjohtaja Hans-Jörg Voight (vas.), piispa Risto Soramies, hiippakuntadekaani Juhana Pohjola, Pohjois-Norjan itsenäisten luterilaisten seurakuntien piispa Thor Henrik With, Missionsprovinsenin lähetyspiispa Roland Gustafsson, hiippakuntasihteeri Bengt Birgersson, piispa Lars Artman ja piispa Göran Beijer.