Piispa Juhanan muotokuva paljastettiin

Uutiset
9.9.2022

Piispa Juhana Pohjola ja taiteilija Ville Löppönen

Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan toimintakeskus Koinoniassa Helsingissä paljastettiin tiistaina 6.9.2022 piispa Juhana Pohjolan muotokuva.

Muotokuvan on maalannut taidemaalari Ville Löppönen, joka on tehnyt muotokuvat myös edellisistä piispoista Matti Väisäsestä ja Risto Soramiehestä. Teos on öljyvärimaalaus pellavakankaalle.

– Teoksen teemana voisi ajatella olevan valon lisääntyminen. Kuljemme valoa kohti alttarin sakramentin kautta. Kohtaaminen, myötätunto ja läsnäolon merkitys korostuvat ajassamme seurakuntaa palveltaessa, Löppönen pohdiskeli maalauksen äärellä.

Piispa Soramies toi esille, miten muotokuva teko Juhanan piispakauden alkuvaiheessa korostaa viranhaltijan sijasta piispanviran merkitystä kirkollemme.

– Olen kiitollinen tästä huomionosoituksesta ja korkeatasoisesta maalauksesta. Maalaus ei kuvaa vain minua henkilönä vaan myös kirkkomme teologiaa, työnäkyä ja jatkuvuutta. Kristus ristiinnaulittuna on keskellä ja hänestä kumpuaa kaikki elämä ja valkeus, piispa Juhana kommentoi teosta.

Teoksen oli tilannut Suomen Luther-säätiö.

Muotokuva on nähtävillä Lähetyshiippakunnan kansliassa Koinonia-keskuksessa, Kalevankatu 53 Helsinki.

Piispa Juhana Pohjolan muotokuva. Taiteilja Ville Löppönen