Pappisvihkimys 23.8. Tampereella

Uutiset
25.8.2020

Tuomo Simojoki, piispa Risto Soramies ja Jarno Gummerus ordinaation jälkeen.

”Oi Pyhä Henki, Herramme, elämän lähde, Luojamme, nyt täytä meidät armolla ja voimallasi vahvista” kirkkokansa laulaen huusi Pyhää Henkeä avuksi itselleen ja papiksi vihittäville kun loppukesän auringon valossa ristisaatto asteli sisään kirkkosaliin. Krusifiksin jäljessä astelivat vakavailmeiset pappiskandidaatit Jarno Gummerus ja Tuomo Simojoki. Oltiin koolla elokuun 23. päivänä Tampereen Johanneksen seurakunnan messussa, jossa piispa Risto Soramies vihki pappiskandidaatit papeiksi Lähetyshiippakunnan palvelukseen. Pastori Gummerus tulee Mikkelin Tiituksen seurakunnan pastoriksi, ja pastori Simojoen työ odottaa lähetyskentällä Keniassa.

Saarnassaan piispa Risto Soramies puhui päivän evankeliumitekstin kahdesta viinitarhaan työhön käsketystä pojasta sekä Paavalin sanoista Roomalaiskirjeen luvussa 7.

– ”Vertauksessa oli kaksi erilaista poikaa: ei-kyllä, kyllä-ei. Mutta kuulijat olivat tietämättään (kääntymättömän) Sauluksen tavoin kolmatta tyyppiä: ei, ei,” piispa kuvasi.

– ”Mutta oli myös neljäs poika joka vastasi isälle kyllä, ja meni ja toteutti isän tahdon. Paavalille oli pelastukseksi hänen silminensä avautuminen sille järkyttävälle totuudelle että hän ei ollutkaan saavuttanut vanhurskautta. Nyt hänen toivokseen tuli se Jumalan Poika, joka sanoi: ’Sinun tahtosi, Jumala, minä teen mielelläni.’ Ja Isän tahto oli että Poika pelastaisi synteihinsä kuolleet kuolemalla itse, ja toisi heidät elämään nousemalla kuolleista.”

Kirkko oli täynnä seurakuntaa; Tampereen oman väen lisäksi yli 70 vierasta oli saapunut rukoillen juhlimaan uusia pastoreita. Kahvien jälkeisessä päiväjuhlassa kuultiin musiikkia ja rohkaisun sanoja jo pitempään virassa toimineilta paimenilta. Pastori Jani-Matti Ylilehto muistutti tuoreita pastoreita saarnaamisen ja opettamisen arvosta kertomalla omasta iltahartaudestaan poikansa kanssa.

– Olin jo laittamassa Raamatun pois kun poika sanoi: ”Isä, lue vielä!” Tällaista pyyntöä ei voi tulla muuten kuin Jumalan vaikutuksesta.

Samanlainen hengellinen, Jumalan luoma sanan kaipaus on monella seurakuntalaisella.

Gummerusten perhe on juuri muuttanut Mikkeliin. Simojoet puolestaan odottavat pääsyä Keniaan: korona-tilanteen takia matkustaminen ei ole vielä mahdollista ja he pyytävätkin seurakunnalta esirukousta heidän lähetyskentälle palaamisensa puolesta.

Koko vihkimysmessu on katsottavissa Lähetyshiippakunnan Youtube-kanavalta