Palveltuna palvelemaan

Helsinki: Uutiset
22.5.2024

Alkukesän aurinkoisessa säässä 17.-18.5. vietettiin Helsingin, Vantaan ja Lohjan seurakuntien yhteistä seurakuntaleiriä Vihdin Enä-Sepässä.

Kaikenikäisiä seurakuntalaisia oli koolla Armolahjat ja paikkani seurakunnassa -teeman äärellä. Saimme rakentua Jumalan Sanan kuulossa pastoreiden Juuso Mäkisen ja Samuli Siikavirran opettaessa armolahjoista ja niiden käytöstä yhteiseksi rakentumiseksi seurakunnassa.

Lauantaina pohdittiin yhdessä seurakunnassa olevia palvelutehtäviä ja toimintaa niin messupäivänä kuin muuna aikana. Jaettiin kokemuksia ja ideoita eri seurakunnista. Keskustelu ryhmissä oli innokasta ja innostavaa!

Yhdessä virkistyttiin ja tutustuttiin lähemmin toisiimme ohjatun ulkoilun, leikkien ja perjantai-illan iltanuotion äärellä.

Leiri päättyi Sanaa ja säveliä -hetkeen. Lauloimme toivevirsiä, kuulimme koskettavia puheenvuoroja Jumalan johdatuksesta ja huolenpidosta arjessa sekä Jeesus-valosta, jonka johdatuksessa on hyvä kulkea, vaikka aika olisikin pimeä. Lapset toivat laulutervehdyksenä leirin muistolauseen ”Palvelkaa kukin toinen toistanne sillä armolahjalla, jonka olette saaneet Jumalan moninaisen armon hyvinä haltijoina.” (1.Piet. 4:10). Lapset olivat myös miettineet rinnakkaisohjelmassa, mitä palvelutehtäviä messussa voi olla ja esittelivät kuvakollaasin, jonka olivat piirtäneet aiheesta.

Lähdimme leiriltä tahoillemme iloisin ja kiitollisin mielin!

Teksti: Hanna Koskela
Kuvat: Arto Jääskeläinen

Leirinuotiolla

Leirinuotiolla

Completorium ja Laudes pidettiin kappelissa. (kuva: Hanna Koskela)

Kompletorio ja Laudes pidettiin kappelissa. (kuva: Hanna Koskela)

Ryhmätyöskentelyä

Ryhmätyöskentelyä

Ulkoilua

Ulkoilua

Lasten näkemys palvelutehtävistä messussa.

Lasten näkemys palvelutehtävistä messussa.