Onnittele tulevaa piispaa

Uutiset
5.5.2021

Dekaani Juhana Pohjola

Jos Jumala suo, pastori, TT Juhana Pohjola vihitään Lähetyshiippakunnan piispan virkaan sunnuntaina 1.8.2021. Virkaan vihkimys tapahtuu Loimaalla Lähetyshiippakunnan kesäjuhlan yhteydessä.

Piispanvirkaan astuessaan Juhanasta tulee ensimmäinen päätoiminen piispa Lähetyshiippakunnassa. Virkatehtävänsä Juhanalle luovuttava piispa Risto Soramies on hoitanut virkaansa eläkkeellä ollessaan, kuten piispa Matti Väisänenkin ennen häntä. Lähetyshiippakunnan piispan tehtävänä on tukea Jumalan sanan ja sakramenttien hoitoa seurakunnissa, vaalia hengellistä yhteyttä, olla paimen paimenille sekä johtaa kirkon työtä.

Juhana Pohjolan lyhyt esittely

  • 49-vuotias
  • vaimo ja neljä lasta
  • vihitty papiksi 1999
  • Suomen Luther-säätiön dekaani 2000-
  • Lähetyshiippakunnan hiippakuntadekaani 2013-
  • Teologian tohtori 2015

Muista esirukouksissa

Kutsumme kaikkia muistamaan Juhanaa ja hänen perhettään esirukouksissa, kun hän valmistautuu ottamaan vastaan uuden tehtävän.

Onnittele uutta piispaa

 


Onnitteluja vastaanotettiin yhteensä:
283 kpl

 


Tue taloudellisesti

Lähetyshiippakunnan piispalle hankitaan piispansauva, liturgiset asusteet ja piispanristi. Lisäksi virkaan vihkimyksestä aiheutuu kustannuksia. Voit halutessasi osallistua näiden kustannusten kattamiseen. Isoin muutos on kuitenkin se, että syyskuusta alkaen Lähetyshiippakunnalla on palkkasuhteessa oleva piispa. Varsinainen keräys on päättynyt,  tästä eteenppäin sinulla on mahdollisuus tulla mukaan tukemaan Lähetyshiippakuntaa ja sen piispaa säännöllisellä lahjoittamisella, voit käyttää samoja maksutietoja, kuin keräyksessä.

Maksutiedot löydät alta.


Keräyksen loppusumma:
8 139 €


Tilisiirtona

Saaja:
Suomen Luther-säätiö
Tilinumero:
FI59 1023 3000 2354 52
Viite:
8002

MobilePay-maksulla

MobilePay-numero: 20499

Paypal-lahjoituksena

Sami Niemi

Hiippakuntasihteeri

Hämeenlinna ,